Een buitenmuur verven vraagt goede voorbereiding

buitenmuur verven

Plan van aanpak

Door de buitenmuren te schilderen, krijgt een huis een nieuwe en frisse uitstraling. Daarnaast beschermt schilderwerk een woning tegen regen en andere slechte weersomstandigheden. Een buitenmuur verven vraagt goede voorbereiding. Ja, wat heb je daaraan? Precies, daarom presenteren wij hier ons plan van aanpak, zodat je weet wat een goede voorbereiding inhoudt.

Een buitenmuur verven, kan dat wel en wat is de kwaliteit van de muur?

We starten met het verven van de buitenmuren als we weten welke materialen we moeten aanschaffen. Om dit te kunnen bepalen, moeten we weten welke ondergrond er geschilderd gaat worden en wat de toestand van deze ondergrond is. Zijn de muren vochtig? Is het voegwerk nog van goede kwaliteit? Zijn er losse delen aanwezig? Hoe is de staat van een eventuele huidige verflaag? Is er sprake van mos of algengroei en schimmels? Al deze vragen moeten beantwoord worden alvorens we een keuze kunnen maken over de te gebruiken verf. Zeker als het gaat om vochtige muren, zijn we beperkt in de keuze, omdat niet alle verfsystemen bestand zijn tegen vocht. Het zou kunnen zijn dat de gevel eerst geïmpregneerd moet worden, lees hier meer.

buitenmuur verven

Aan de slag met het verven van de buitenmuur

Als we een keuze hebben gemaakt uit de verschillende verfmogelijkheden, kunnen we starten met de werkzaamheden. Als eerste zorgen we dat de buitenmuur goed schoon is. We gebruiken een staalborstel om loszittende verf en andere resten te verwijderen. Vervolgens spuiten we de muur, met een hogedrukreiniger, goed schoon. We laten de muur zeer goed drogen. Dit alles ervan uitgaande dat het voegwerk nog van goede kwaliteit is en dat eventuele problemen met mos en algen zijn opgelost.  Indien de buitenmuur niet eerder is behandeld, strijken we deze altijd voor met geschikt fixeermiddel. Ook dit laten we goed drogen.

De buitenmuur verven in meerdere lagen

Als de ondergrond is behandeld en voldoende is gedroogd, kunnen we starten met het verven van de eerste laag. Om buitenmuren snel en efficiënt verven, delen we de muur in denkbeeldige vlakken in. Vervolgens starten we met het verven van de rand en vullen we het denkbeeldige vlak vervolgens geheel in. We zorgen ervoor dat de vlakken elkaar overlappen. Dit doen wij vaak het makkelijkst met een vachtroller. De hoeken en randen verven we met een kwast. Als de eerste laag is geverfd, laten wij deze weer goed drogen. We houden de droogtijd die op de pot staat in acht.

Wijnands Schilderwerken helpt je graag

Met bovenstaande werkwijze ben je prima in staat om uw buitenmuren te voorzien van een mooie verflaag. Wil je echter de zekerheid van een goed resultaat met garantie, schakel dan een professioneel schildersbedrijf in. Wijnands schilderwerken helpt je graag verder om jouw huis een nieuwe uitstraling te geven. Wij geven je graag advies over onze mogelijkheden en jouw wensen. Lees hier meer over buitenschilderwerk.