Gevelreiniging in Amsterdam

gevelreiniging in Amsterdam

Gevelreiniging

Heb je last van een vervuilde of aangetaste buitenmuur? Of ziet hij er gewoon niet meer zo mooi uit? Dan zou het goed kunnen zijn dat je huis toe is aan een gevelreiniging. Met name als je een oud huis hebt, is het van belang hier goed op te letten. Een slecht onderhouden gevel kan namelijk vochtdoorslag veroorzaken met schimmel en mos- en algaangroei als gevolg. Dit is niet alleen lelijk maar heeft ook kwalijke gevolgen voor de binnenkant van je huis.

Stoomreiniging

Stoomreiniging is een milde manier van reinigen. Het wordt gedaan met warm water dat met hoge druk op de gevel wordt gespoten. Op die manier weekt het vuil los van de stenen en wordt het eraf gespoeld. Omdat er geen chemische stoffen aan te pas komen, is dit een geschikte manier om oude Amsterdamse gevels mee te reinigen. Die zijn namelijk over het algemeen poreuzer en dus kwetsbaarder geworden met de jaren.

Torbostralen

Een andere manier van reinigen is torboreiniging. Dit is een lichte vorm van zandstraling en is daarom ook minder schadelijk voor je gevel dan normale zandstraling. Het bestaat uit een mengsel van water en straalmiddel en de hoeveelheid en druk hiervan kunnen variƫrend worden ingesteld. Voor monumentale panden is dit ideaal, omdat er rekening gehouden kan worden met de kwetsbaarheid van de verouderde stenen.

gevelreiniging in Amsterdam

Na de reiniging

Als je gevel onder handen genomen wordt, is het ook raadzaam om de voegen na te laten kijken. Degelijk voegwerk voorziet de gevel van een langere levensduur en een mooier aangezicht. Om er zeker van te zijn dat je gevel na reiniging niet snel opnieuw aangetast wordt, kun je ervoor kiezen om je gevel te laten hydrofoberen. Hierbij wordt een waterafstotend laagje op de gevel aangebracht die vochtdoorslag en mos- en algaangroei tegenhoudt.

Offerte of meer informatie

Voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte of meer informatie vul je het formulier in. Wij nemen dan binnen twee dagen contact met je op.