Impregneren van de gevel

impregneren van de gevel

Oude gevels

Vocht kan een vervelende vijand zijn voor je huis. Het komt makkelijk binnen door de gevel en kan dan veel schade aanrichten. Niet alleen wordt je huis er veel vochtiger van, ook kan er schimmel ontstaan en kan het schilderwerk afbladderen. Om dit te voorkomen, kan het impregneren van de gevel de oplossing zijn.

Naarmate je huis ouder wordt, zullen er ook meer kieren en gaten in het voegwerk ontstaan, waardoor vocht makkelijker naar binnen trekt. Vochtdoorslag is een normale ouderdomskwaal van een huis, maar kan verstrekkende gevolgen hebben. Zo kunnen er hardnekkige schimmels ontstaan en ook kan het binnenschilderwerk afbladderen ten gevolge van vocht.

Voorkomen is beter dan genezen

Het aanpakken van gevorderde vochtproblemen kan zeer omvangrijk zijn, terwijl het voorkomen ervan relatief eenvoudig is. Het impregneren van de buitengevel is een makkelijke oplossing tegen toekomstig leed. Wij gebruiken hiervoor Sikkens Alpha SI. Dit is een kleurloos, watergedragen impregneermiddel en kan worden toegepast op zowel droge als vochtige muren. Doordat het in de muur trekt, zorgt het dat gaten en kieren worden gedicht. Hierdoor zal de muur niet alleen weer vochtafstotend worden, maar ook blijft hij nu gevrijwaard van vorstschade en mos- en altaangroei. De muur kan wel blijven ‘ademen’, precies zoals het hoort.

impregneren van de gevel

Voorbereiding van het impregneren van de gevel

Voordat de gevel ge├»mpregneerd wordt, zal het voegwerk worden nagekeken op scheuren en veroudering. Wil je hier meer over weten, lees dan ook ‘Herstellen van voegwerk‘. Dit kan vervolgens worden gerepareerd door het voegbedrijf waar wij mee samenwerken, waarna de gevel klaar is voor impregnering. Voor een extra mooi effect raden we aan om je gevel vooraf te laten reinigen door middel van zandstraling of met stoom. Door het schoonmaken van de buitenmuur, zul je na de impregnering extra lang van een mooi huis kunnen genieten. Kortom, geef je huis een frisse look en vooral een nieuwe jas waar alle weersomstandigheden mee getrotseerd kunnen worden.

Offerte of meer informatie

Voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte of meer informatie vul je het formulier in. Wij nemen dan binnen twee dagen contact met je op.