De kosten van binnenschilderwerk

kosten van binnenschilderwerk

Kwaliteit van binnenschilderwerk

Wat kost het om je huis te laten schilderen? Schilderwerk is natuurlijk maatwerk. De kosten, van plafonds tot paneeldeuren, kunnen erg uiteenlopen. Vaak is het fijn om vooraf een indicatie te hebben. Lees hier verder over de kosten van binnenschilderwerk.

Het schilderwerk in huis is van grote invloed op de sfeer in je woning. Het kiezen voor kwaliteit is dan ook erg belangrijk. Wijnands Schilderwerken staat voor de beste kwaliteit en het hoogste serviceniveau. We werken met de beste machines en gecertificeerde schilders. Voor duurzaam schilderwerk is het belang om het juiste type verf te gebruiken. Door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige verf gaat schilderwerk het langst mee. Wij maken daarom uitsluitend gebruik van de kwaliteitsproducten van Sikkens. Je  woning blijft dus langer mooi en hoeft minder frequent geschilderd te worden. De kosten blijven op deze manier op lange termijn laag. Ook voor schilderwerk geldt: goedkoop is duurkoop!

Prijzen van binnenschilderwerk

Voor het schilderwerk in huis hanteren we verschillenden prijzen.  Afhankelijk van het soort opdracht rekenen we vaak een uurtarief. Naast schilderwerk kunnen we ook het houtwerk herstellen. Hieronder vindt u voorbeeldprijzen om je een indicatie te geven.

prijs details
Deur Vanaf € 150 Inclusief deurposten
Kozijnen Vanaf € 150
Trap Vanaf € 400
Plint Vanaf € 7 Per meter

 

Schilderwerk per vierkante meter

Latexwerk, muren en plafonds rekenen we per m2.  Zie onderstaand tabel voor details.

Per m2
Plafond Vanaf € 10
Muren Vanaf € 10

kosten van binnenschilderwerk

Kosten besparen: btw-tarief en winterschilder

Schilderen valt binnen het lage belastingtarief. U betaalt als particulier daarom maar 9% btw over het schilderwerk. Lees hier meer over het belastingtarief bij schilderwerken. Als je wilt besparen op het schilderwerk, kan je overwegen gebruik te maken van de winterschilder. De korting voor de winterschilder kan oplopen tot 15% van de arbeidskosten. De winterschilder werkt in de periode van december tot en met maart.

Meer informatie

Voor de exacte kosten van het schilderwerk kan je een offerte aanvragen. Binnen 48 uur ontvang je antwoord op de offerte-aanvraag.