Btw over schilderwerk VvE

btw schilderwerk vve

Hoeveel btw betaalt een VvE over schilderwerk?

Al jarenlang hebben wij ervaring in het samenwerken met grote en kleine VvE’s in Amsterdam en omgeving. Ons bedrijf staat voor een heldere communicatie en uitstekende service. Om een juiste inschatting te maken van de kosten van het onderhoud, leest je hieronder meer over de btw-tarieven en onze specialiteiten.

Voor het schilderwerk van particuliere woningen betalen VvE’s het lage belastingtarief van 9%. Dit tarief geldt voor de gehele schilderklus: de voorbereiding van het schilderwerk, de arbeidsuren en de gebruikte materialen. Ook de rest van de particulieren betalen 9% btw over hun schilderwerk. Het schilderen en stukadoren van bedrijfsgebouwen en -ruimtes, is belast met het 21% btw-tarief. Maar als VvE betaalt u dus het voordelige tarief van 9% btw.

Daarnaast vallen onder het 9%-tarief:

 • De voorbehandelingen en de gebruikte materialen
 • Het lakverven, vernissen en beitsen
 • Het aanbrengen van een giet- of coatingvloer (mits er sprake is van het aanbrengen van een verfproduct)
 • Het binnen een verfsysteem aanbrengen van flakes op trappen en vloeren

Werkzaamheden die te ver afstaan van het schilderwerk vallen onder het 21%-tarief.
Bijvoorbeeld:

 • herstellen van de ondergrond met nieuwe vervangende delen van hetzelfde materiaal, zoals het aanbrengen van houten inzetstukken in kozijnen en het vervangen van houten onderdorpels
 • vervangen van ramen, deuren en kozijnen
 • kitwerk aan de constructie, zoals het afkitten van bouwelementen aan gevels
 • grootschalige betonreparatie
 • stralen, impregneren en injecteren van stenen, metalen en betonnen ondergronden
 • het enkel herstellen van voegen in metselwerk
 • aanbrengen van glas en de bijhorende werkzaamheden
 • vochtvrij maken van kelders
 • het aanbrengen van wrapfolie op objecten, zoals bijvoorbeeld op keukendeuren

Meer informatie lees je in een uitgebreider blog over btw-tarieven en schilderwerk.
Om meer te lezen op de website van de Belastingdienst klikt u hier.

btw schilderwerk vve

Uitbesteden van schilderwerk

Goed onderhoud is van invloed op de sfeer in een gebouw. De staat van het buitenschilderwerk kan daarnaast bijdragen aan de uitstraling van een wijk of straat. Onderhoud van schilderwerk is niet alleen belangrijk voor de uitstraling, maar ook op de waarde van woningen. Achterstallig onderhoud kan leiden tot financiële verrassingen, die je als VvE natuurlijk liever niet hebt! Besteed je het onderhoudswerk uit aan een professional, dan heb je een grote zorg minder!

Wat bieden wij?

Voor ons begint een schilderklus met heldere, klantgerichte en eerlijke communicatie. Wij hebben vele jaren ervaring in het maken van de afweging welke werkzaamheden nodig zijn. Voor jouw VvE kunnen we niet alleen het schilderwerk verzorgen, we zijn ook gespecialiseerd in bijkomende werkzaamheden. Zo hebben we jarenlange ervaring in timmerwerk en voegwerk van nieuwe en oude monumentale gebouwen. Deze werkzaamheden verrichten we in sommige gevallen in samenwerking met speciaal geselecteerde, vakkundige partners. We zijn altijd duidelijk wat er gedaan zal worden en welke kosten dit met zich meebrengt.

Meer informatie

Voor meer informatie over de kosten en bijbehorende btw-kosten voor de schilderklus vul je onderstaand formulier in. Je ontvangt binnen 48 uur antwoord op de offerteaanvraag.