De kosten van buitenschilderwerk

kosten van buitenschilderwerk

Investeren in kwaliteit

Wat voor kosten brengt het schilderen van de buitenkant van je woning met zich mee? Prijzen kunnen per klus flink verschillen, maar het is fijn om vooraf een indicatie te hebben. Schilderwerk is natuurlijk maatwerk. Wat kan je verwachten? Bij buitenschilderwerk moet je rekening houden met verschillende materialen, soorten oppervlaktes, details en soorten weerbestendige verf. Ook de staat waarin de woning verkeert speelt mee in de kosten van buitenschilderwerk.

Iedere woning moet op de juiste manier worden onderhouden, maar sommige panden vragen om meer onderhoud dan andere. Met bepaald onderhoud kan je beter niet te lang wachten. Buitenschilderwerk beschermt tegen regen, vuil en rot. Het inhuren van een professional kan je erbij helpen het schilderwerk aan het huis te onderhouden. Door het gebruik van verf van hoge kwaliteit zorgen wij ervoor dat jouw huis bestand is tegen de weersomstandigheden in Nederland. Verf met een langere levensduur beschermt langer tegen bijvoorbeeld houtrot, waardoor je later niet op extra kosten gejaagd wordt. Door het gebruik van professionele verf bespaar je op de lange termijn geld!

Wat kost schilderwerk per vierkante meter?

Voor het schilderwerk buitenshuis rekenen we vaak een totaalprijs voor de hele klus. Om je toch een indicatie te kunnen geven, hebben we hieronder een lijst opgesteld met de meest voorkomende buitenschilderklussen. Natuurlijk blijven deze voorbeelden afhankelijk van de verschillenden materialen, oppervlakten, details en bereikbaarheid. Per situatie kan deze prijs verschillen. Voor het schilderen van muren hebben we ook de prijs per vierkante meter aangegeven

Deur Per stuk 150 – 250
Muur Per m2 Vanaf 10
Kozijnen – raam Vanaf 150
Dakkapel vanaf Vanaf 300

 

kosten van buitenschilderwerk

Btw over schilderwerk

Voor schilderwerk geldt het lage btw-tarief, je betaalt dus 9% belasting over de kosten van een schilderklus. Hieronder vallen zowel de voorbereiding van het schilderwerk en alle gebruikte materialen. Lees verder over schilderwerk en btw-tarieven.

Expertise in monumentaal schilderwerk

Bij Wijnands Schilderwerken hebben we veel ervaring met buitenschilderwerk en monumentale panden. Wij leveren kwaliteit en naast vakkundige uitvoering bieden wij daarom uitstekende garantievoorwaarden. Zo heb je jarenlang plezier van het resultaat! Bekijk een aantal van onze monumentale projecten.

Meer informatie

Voor een preciezere prijsindicatie voor de kosten van buitenschilderwerk kan je vrijblijvend een offerte aanvragen via onderstaand formulier. Je ontvangt binnen 48 uur antwoord op de offerteaanvraag.