Kleur van de maand: de trendkleur goud

trendkleur goud

Goud: Tijdloos en veelzijdig

Het is misschien niet de kleur waar je als eerste aan denkt als je gaat schilderen, maar de trendkleur goud is een kleur waarvan de simpele schoonheid de afgelopen jaren wat in de vergetelheid is geraakt. Het is dan ook goed nieuws dat goud dé trendkleur van belooft 2016 te worden.

Wij begrijpen goed dat je niet iedere maand jouw huis wilt schilderen om de allerlaatste trends te blijven volgen. Deze trends zijn veranderlijk en soms al voorbij nog voor de verf goed en wel droog is. Goud is echter een kleur die tijdloos is: niet voor niets zien we haar terug in de interieurs van de oude Romeinen tot aan het New York van de roaring twenties. Natuurlijk is de afgelopen eeuwen onze smaak en zo ook onze interieur stijl veranderd, maar met het juiste advies zijn tijdloze kleuren als goud niet stoffig en saai, maar juist spannend en verfrissend. De vele verschillende tinten maken goud een veelzijdige kleur. Kijk voor inspiratie eens op de website van Sikkens, een geweldige partner van ons die kwaliteit zeer hoog in het vaandel heeft

Provincial gold

Voor zeer millieuvriendelijke en natuurlijke verven kun je terecht bij Pure & Original, een bedrijf waarmee wij met veel plezier samenwerken. Provincial Gold bijvoorbeeld is hét bewijs dat goud absoluut geen ordinaire kleur is. Het is een zachte kleur die meteen doet denken aan een klein landhuis ergens midden in Drenthe en zo de aardse en landelijke kanten van goud naar voren laat komen. Maar ook in een strak en modern interieur misstaat deze kleur absoluut niet.

trendkleur goud

Golden Majesty

Of wat te denken van Golden Majesty? Deze kleur is wellicht wat donkerder, maar zeker niet somber. Zij is perfect voor een grote kamer die de hele dag door genoeg natuurlijk licht heeft. Wij vinden het de ideale kleur voor jouw woonkamer. Beide kleuren zijn niet potsierlijkheid, maar hebben een ingetogen statigheid. Dat is precies waarom goud zo goed past in de stijlvolle trends voor het komende jaar.

Mocht je meer advies willen over de laatste kleurtrends, dan horen wij dat natuurlijk graag.