Gebruik kleur in je eigen interieur

Gebruik Kleur in je eigen interieur

Kalkverf

Je kent het wel: je loopt een huis binnen, en alles, behalve misschien het meubilair, is wit. Sterker nog: misschien ben je zelf wel de eigenaar van een dergelijk huis! En dat is heel begrijpelijk, want wit is nu eenmaal een eenvoudige keuze. Maar denk je wel eens aan het gebruik van kleur? Wit verveelt niet snel, past overal bij en raakt nooit uit de mode. Toch gaat het bij veel mensen na verloop van tijd kriebelen. Die muur daar, denken ze dan, die zou toch veel meer uitstraling hebben als er een andere kleur op zat? Voor iedereen die met zulke vragen in het hoofd rondloopt, zetten wij hier wat suggesties op een rij voor wat anders dan die standaard witte muur, gebruik kleur!

Het is natuurlijk niet nodig om meteen alle kleuren van de regenboog op je muur te laten toveren als je iets anders dan wit wilt. Soms geeft een speciale verfsoort, die een bijzondere look geeft, al een hele verandering aan de sfeer in een kamer. Een voorbeeld van zo’n verf is Pure & Original kalkverf. Kalkverf geeft een verweerde, doorleefde look, en heeft een bijzonder matte uitstraling. Door verschillende lagen van deze verfsoort aan te brengen, ontstaan er mooie kleurnuances en schakeringen. Het merk Pure & Original heeft een ruim assortiment aan kleuren op basis van gebluste kalk en natuurlijke pigmenten. Gebruik kleur. Bohemian, Barbados Blue en Clear Amber zijn slechts drie van de meer dan 100 kleuren van Pure & Original. Bij de kleurenkaart vind je tevens de meest populaire kleuren van het moment.

Gebruik kleur in je interieur | Professioneel schilderadvies

Krijtverf

Een andere goede optie voor iets anders dan wit op de muur is krijtverf. Krijtverf geeft een zeer natuurlijke, fluweelzachte en matte uitstraling, en past zowel bij een modern als een klassiek interieur. Binnenshuis is het ook een geschikte verfsoort voor badkamers en keukens: verf op basis van krijt zorgt er namelijk voor dat de muur kan ‘ademen’, zodat het vocht gemakkelijk uit de muur kan komen. Hoewel de meeste mensen krijtverf zullen associëren met de kleur wit, is de Classico verf van Pure & Original verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Binnen de basiskleuren wit, beige, geel/bruin, rood/bruin, groen, blauw en grijs zijn meer dan twintig schakeringen verkrijgbaar. Daarnaast zijn er seizoenskleuren, waaronder Soft Greek, Havana Yellow en Burned Sand. Door middel van een kleurenkaart kun je goed zien hoe de verfkleur in het licht van jouw woning tot haar recht komt.

Marrakech Walls of Betonlook

Marrakech Walls van Pure & Original is een spannende verfsoort die een sfeervolle en natuurlijke uitstraling geeft en goed past in woonkamer, slaapkamer en keuken. Marrakech Walls is op twee manieren toepasbaar, en kan door deze verschillende bewerkingstechnieken zowel voor een betonlook uitstraling als voor een Tadelakt look worden gebruikt. Wanneer de verflaag verder niet wordt afgewerkt, ontstaat er een zeer matte, betonachtige uitstraling met een wolkerige look. Wanneer hier nog een waterresistente laag op wordt aangebracht, noemt men dit de Tadelakt look. Deze is erg geschikt voor keukens en vochtige ruimtes. Bekijk dit prachtige project wat we met Marrakech Walls hebben gerealiseerd.

Advies

Voor advies over materiaalgebruik en kleur of voor het aanbrengen van deze verschillende producten kun je altijd contact met ons opnemen.