Geniet van de kleuren uit het Rijksmuseum

sikkens rijks kleuren

Authentieke kleuren

Ben je ook zo’n liefhebber van het Rijksmuseum in Amsterdam? Kan je ook zo genieten van de rust en de prachtige uitstraling die het Rijksmuseum heeft? Een van de belangrijkste oorzaken van die rust en uitstraling zijn de kleurstellingen die binnen het museum zijn gebruikt. Architect Pieter Cuypers heeft in 1880 deze kleurstellingen bedacht. Na zeer intensief gebruik was het Rijksmuseum toe aan een grote renovatie. Om authentieke kleurstellingen weer te doen herleven is jaren onderzoek en werk geleverd. Er is ruim 10 jaar gerenoveerd en het resultaat is fantastisch!

 

Sikkens Rijks kleuren: de ontwikkeling

De Sikkens Rijks kleuren zijn tegenwoordig voor iedereen verkrijgbaar. Graag leggen wij je uit hoe de oude kleurstellingen opnieuw zijn ontwikkeld. Om de oude kleuren weer te doen herleven was het natuurlijk van groot belang om delen van de originele verflaag beschikbaar te krijgen. In samenwerking met het SRAL (Stichting Restauratie Atelier Limburg) is het Sikkens gelukt om de oude kleurstellingen weer nieuw leven in te blazen. Meer informatie hierover vind je bij het project Rijksmuseum van Sikkens.

sikkens rijks kleuren

Kleuren voor iedereen

Na de hernieuwde ontwikkeling van de kleuren en het gebruik van ruim 8000 liter voor het rijksmuseum besloot Sikkens de kleuren beschikbaar te maken voor de consument. Een selectie van 8 grijstinten en 17 Pierre Cuypers kleuren vormen nu samen de collectie Sikkens Rijks kleuren. Deze unieke verf is verkrijgbaar in Sikkens binnenmuurverven en lakken. Houd er wel rekening mee dat er geringe kleurafwijkingen kunnen ontstaan door de invloed van het producttype, glans en structuur. Dit is helaas niet volledig te voorkomen. Onder andere door glansverschil kunnen bepaalde kleuren anders worden waargenomen. Wij adviseren daarom de kleuren altijd naast een echte staal uit de Sikkens Rijks kleurenwaaier te houden. Voor meer informatie over kleurstellingen en achtergronden bezoek je de Sikkens Rijks kleuren pagina.

Wijnands Schilderwerken gebruikt de Sikkens Rijks kleuren

Ben je ge√Įnteresseerd in deze kleuren en wil je jouw schilderwerk in deze kleuren graag door een professioneel schildersbedrijf laten uitvoeren? Wijnands Schilderwerken is je graag van dienst. Wij verzorgen al jouw binnenschilderwerk met de prachtige kleurstellingen van het Rijksmuseum en garanderen een perfect eindresultaat. Als je vragen hebt, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op of vraag een¬†vrijblijvende offerte aan.