6% Btw-tarief blijft geldig voor schilderwerk

btw

Btw-regeling schilders- en stucadoorswerk blijft

Wijnands Schilderwerken wil graag benadrukken dat het lage btw-tarief van 6% gewoon van toepassing blijft op schilderwerk. Hierover is bij veel consumenten onduidelijkheid ontstaan. Dit heeft te maken met de afschaffing van het lage btw-tarief van 6% op de arbeidskosten bij renovatie en herstel van bestaande woningen per 1 juli 2015. Deze regelgeving staat echter los van het lage btw-tarief op schilderwerk.

De btw-regeling voor schilders- en stucadoorswerk is namelijk op 15 september 2009 voor het laatst gewijzigd en tevens permanent verklaard. Je profiteert daardoor al vanaf 2006 van het lage btw-tarief van 6% indien de woning door particulieren wordt bewoond en ouder is dan 2 jaar. Je blijft dus gewoon profiteren van lagere kosten voor al uw schilderwerk (garages, schuren, serres, aan- en uitbouw, tuinhekken etc. vallen ook onder het begrip ‘woning’). Dit betekent voor jou meteen een besparing van 15% op je woningonderhoud. Meer informatie over de regeling vind je hier.

btw

Btw-tarief bij renovatie en herstel van woningen verdwijnt wel

Het btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel van bestaande woningen gaat wel verdwijnen. De einddatum is bepaald op 1 juli 2015 en het tarief is vastgesteld op 6%. Deze regeling is oorspronkelijk opgericht als stimulans voor de hele bouwsector. Deze sector heeft lang in zwaar weer gezeten maar het herstel is vorig jaar ingezet. Vandaar dat er een kabinetsbesluit is genomen om deze regeling per 1 juli 2015 af te schaffen. LET OP! Voor het kunnen toepassen van het verlaagde btw-tarief is het van belang dat alle werkzaamheden zijn afgerond vóór 1 juli 2015.

Wijnands Schilderwerken verzorgt al jouw schilderwerk voor binnen en buiten

Zoals je kunt lezen blijf je dus profiteren van het lage btw-tarief. Wil je jouw schildersklussen laten uitvoeren door een professioneel bedrijf dan is Wijnands Schilderwerken je graag van dienst.