Plafond spuiten

Plafond spuiten

Verf spuiten

Na jaren tegen die scheuren in het plafond aan te hebben gekeken is het tijd. Het plafond moet worden gewit. Een egaal en streeploos plafond schilderen klinkt als een simpele klus. In de praktijk is dit echter nog een flink karwei. Hoe kan een plafond egaal en strak worden gewit op een vakkundige manier? Er is een oplossing: laat het plafond spuiten.

Met name bij een plafond waarbij het lastig is om hoeken of oppervlakten egaal te witten vanaf een trap, is het plafond spuiten een perfecte oplossing. Bij verf spuiten wordt er verf onder hoge druk door een nauwe sluitopening geperst en verneveld over het oppervlak. Je kan het vergelijken met een tuinslang waar je je duim op houdt. Naast het feit dat het een makkelijke manier is om moeilijke oppervlakte te bereiken, is verf spuiten sneller dan een roller of kwast. Bij een zware klus, zoals het witten van het plafond, kan dit goed van pas komen. Daarnaast geeft verf spuiten een ander resultaat dan het traditionele schilderwerk. Met spuiten wordt een gladder en egaler oppervlak gecreëerd.

plafonds spuiten

Plafond spuiten vs. ouderwets verven

Bij het verven van een plafond met de kwast komt meer kijken dan je misschien denkt. Nadat alle meubels en de vloer zijn afgedekt met een afdeklaag kan de klus beginnen. Vervolgens sta je met een roller in de hand een halve dag met een stijve nek naar een plafond staren. Of stel je je voor dat je op een trap staat met een kwast. In een poging om die onbereikbare hoekjes te voorzien van een nieuwe laag verf. Je hebt er vast geen zin in. Het plafond spuiten is dan een uitkomst. Maar omdat verf spuiten enige ervaring vereist, kan je dit het beste aan de professional overlaten.

Plafond spuiten als expertise van Wijnands

De schilders van Wijnands Schilderwerken zijn gespecialiseerd in plafond spuiten. Hierbij maken zij gebruik van de beste kwaliteit latex van Sikkens in elke gewenste Ral kleur. Daarnaast maakt Wijnands schilderwerken gebruik van de beste verfspuit apparatuur van Graco. Geef dit lastige karwei uit handen aan professionals voor een strak en egaal resultaat.