Het materiaal kent vele toepassingen en mogelijkheden en geeft gebouwen een chique uitstraling. Ook in de nieuwbouw wordt zink veel toegepast. We kennen het vooral van dakgoten, maar ook zinken dakbedekking in nieuwbouw is in populariteit aan het winnen. Ook dakkapellen kunnen met zinkwerk bekleed worden.

Zinkwerk gaat vele jaren mee

Niet voor niets is het een veelgebruikt bouw- en bekledingsmateriaal.

    • Zink gaat lang mee: de lichte metaalsoort heeft een lange levensduur. Zinken dakgoten gaan tientallen jaren mee! het materiaal is zeer slijtvast.
    • Zink is recyclebaar: en daardoor extra duurzaam!
    • Zink heeft weinig onderhoud nodig: het functioneert jaren zonder noemenswaardig onderhoud.
    • Goed zinkwerk zorgt voor goede bescherming: uw zinkwerk zorgt ervoor dat de afvoer van het hemelwater goed geregeld is. U kunt uw zinkwerk zien als waterdichte afsluiting van uw gevel, dat uw pand beschermt tegen kwaliteitsverlies.
    • Zinkwerk is licht en compact. Dit kan een groot voordeel zijn bij nieuwbouw. Er is extra veel ruimte voor isolatiemateriaal waardoor er uiteindelijk weer bespaard kan worden op andere kosten.

Wanneer is nieuw zinkwerk nodig?

Dat is zeer afhankelijk van de staat van uw zinkwerk. Dakgoten zijn na ongeveer 40 jaar vervanging toe. Natuurlijk wanneer er lekkages ontstaan is het zaak uw zinkwerk snel te repareren of te vervangen om verdere schade te voorkomen. Voor vve’s is het zinkwerk een belangrijke kostenpost om mee te nemen in begrotingen.

Zinkwerk is maatwerk. Elk dak is anders, met andere hoeken. Daarom is vakkundige montage nodig. Wij werken met professionals, vakmensen met oog voor detail en bieden u het beste zinkwerk. We hebben veel ervaring in het onderhoud van oude grachtenpanden en nemen graag met u de mogelijkheden voor om de kosten van zinkwerk te bespreken. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

10 8,8 219