Timmerwerk

Van schuifraam naar draaikiepraam

Je wilt je schuifraam vervangen door een draaikiepraam? Ook daarvoor ben je bij Wijnands aan het goede adres. We hebben een passie voor de authenticiteit van Amsterdamse panden. Wij begrijpen dan ook hoe belangrijk het is de originele uitstraling van je schuiframen te behouden. Daarom maken wij jouw nieuwe draaikiepraam zelf op maat in eigen werkplaats. Zo zorgen wij er voor dat het systeem van je raam wordt vernieuwd, terwijl de historische uitstraling hetzelfde blijft.

Maatwerk draaikiepraam

Kozijnen en ramen bepalen de uitstraling van je pand. Oudere schuiframen kunnen echter ook nadelen met zich meebrengen. Zo kun je last krijgen van beslagen ramen, tocht, slechte geluidsisolatie of zelfs rot. Ook kan het raam stroef schuiven. Dit soort problemen kunnen, zeker in regenachtig en gezellig druk Amsterdam, erg storend zijn. Wij kunnen je bij Wijnands helpen dit soort problemen op te lossen zonder de authenticiteit van je schuiframen te verliezen. Één manier om dit te doen is door het plaatsen van draaikiepramen. Dit systeem kan zowel verticaal naar binnen, als gedeeltelijk horizontaal omlaag opengeklapt worden.

De houten kozijnen, het lijstwerk en de raamdelen die voor het draaikiepraam benodigd zijn maken we bij Wijnands zelf in eigen werkplaats. Helemaal op maat gemaakt voor jouw pand. Zo kunnen wij kwaliteit en snelle plaatsing garanderen. We gebruiken voor al onze onderdelen mahoniehout: een stabiele, massieve houtsoort. Wij zijn gespecialiseerd in het behouden van de authenticiteit tijdens het maken en plaatsen van de houten kozijnen. Door het nauwkeurige vakmanschap van Wijnands behoudt jouw nieuwe, verbeterde raam het historische karakter van het schuifraam.

In de draaikiepramen zetten we dubbelglas (HR++). Hierdoor is je huis beter geïsoleerd en heb je geen last meer van tocht. Ook fijn voor je energierekening. Ook houdt dubbelglas het geluid van nooit slapend Amsterdam buiten. Bovendien kan je de ramen makkelijk schoonhouden en is het systeem inbraakwerend.

Een draaikiepraam plaatsen

Het is bij Wijnands mogelijk om zowel het raam, als het gehele kozijn te vervangen. Om het historische en authentieke karakter van het pand te behouden, worden de oude elementen van het schuifraam zo veel mogelijk in stand gehouden. Dit doen wij door de architraven en raamdelen netjes te verwijderen voordat we het nieuwe, op maat gemaakte raam in het kozijn plaatsen. Indien het oude kozijn nog in goede staat is, wordt de ruimte van de gewichten van het schuifraam gebruikt om het nieuwe kozijn in te plaatsen. De oude onderdelen worden vervolgens aangepast zodat ze op het nieuwe draaikiepraam passen. Tot slot worden eventuele kieren geïsoleerd en schilderen we alles netjes af. Door deze werkwijze zogen wij er voor dat de uitstraling van het schuifraam behouden blijft.

Accessoires

Wij doen er bij Wijnands alles aan om tijdens het vervangen van jouw schuifraam de authenticiteit van je pand te waarborgen. Bij het plaatsen van een draaikiepraam bieden wij enkele accessoires aan om het raam zo goed mogelijk op jouw gewenste stijl aan te passen.

Garantievoorwaarden

Om de beloofde kwaliteit te garanderen bieden wij op kozijnen en ramen tien jaar garantie. Deze garantie geldt voor problemen met bijvoorbeeld de water- en winddichtheid en de kleurhechting van de kozijnen. Op de beglazing bieden wij vijf jaar garantie. Denk bij deze garantie aan condensatie of vuil tussen de dubbele beglazing. Op hang- en sluitwerk zit twee jaar garantie.

Vergunningen

Het behouden van de uitstraling van jouw pand is altijd van groot belang. Bij monumentale panden is deze uitstraling niet alleen gewenst, maar vaak ook verplicht. Wij zorgen er bij Wijnands voor dat de uitstraling van jouw pand hetzelfde blijft. Toch is het belangrijk dat je van te voren weet voor welke werkzaamheden je bij jouw pand een vergunning moet aanvragen.

Kosten

Aangezien we de kozijnen en raamdelen zelf op maat voor jouw pand maken, kunnen prijzen per pand en per opdracht verschillen. We komen graag langs om de staat van jouw schuiframen te bekijken en te overleggen wat jouw wensen zijn. Tijdens deze opname zullen we de kosten van de werkzaamheden samen met jou bespreken.

Klant ervaringen

 • 9

  Lonneke uit Amsterdam

  Het team stond ons netjes en professioneel te woord. Opdracht is voor de afgesproken deadline af gemaakt en twee kleine "puntjes op de i" zijn ook volgens afspraak op een later tijdstip nog keurig afgewerkt. Erg tevreden met het team!

 • 10

  Herman uit Amsterdam

  Wijnands heeft uitstekend werk geleverd. Alles wordt vakkundig en erg netjes gedaan. We hebben gedurende de anderhalve week dat ze bezig waren geen enkele last van ze ondervonden. Zeer zeker aan te raden

 • 10

  Martijn uit Amsterdam

  Team is meedenkend, probleemoplossend en klantgericht. Was ook geen moeite om extra kleine puntjes meteen mee te nemen. Zou Wijnands een volgende keer zeker opnieuw uitnodigen.

+31 20 - 78 56 770