Timmerwerk

Schuifraam vervangen met dubbelglas

Je wilt graag schuiframen houden, maar wilt deze wel met dubbelglas? Wijnands is de geschikte partij om je daarbij te helpen. Door onze passie voor authentieke Amsterdamse panden zijn wij door de jaren heen gespecialiseerd in het behouden van de originele uitstraling van je pand. Bij het vervangen van je schuifraam door een schuifraam met dubbelglas, zorgen wij er voor dat de historische uitstraling van je ramen hetzelfde blijft. Dit doen we door alle benodigde onderdelen zelf in eigen werkplaats te maken. Vakwerk, communicatie en gegarandeerde kwaliteit staan bij Wijnands centraal.

Voordelen van een schuifraam met dubbelglas

Wij begrijpen bij Wijnands dat de uitstraling van jouw pand belangrijk is. Deze uitstraling wordt voor een groot deel bepaald door je kozijnen en ramen. Oudere schuiframen dragen vaak echter een aantal nadelen met zich mee zoals tocht, klapperende of beslagen ramen, slechte warmte- en geluidsisolatie of zelfs rot. Om je wooncomfort te verhogen en je energierekening te verlagen, kan je ervoor kiezen je schuifraam te vervangen door een schuifraam met dubbelglas.

Wijnands is een toonaangevend bedrijf voor deze klus. In onze eigen werkplaats maken wij grotendeels de schuiframen met dubbelglas (HR++) op maat, de rest wordt door onze betrouwbare en professionele partners geleverd. Zo behouden wij de authenticiteit van jouw pand. Het zetten van schuiframen met dubbelglas biedt een oplossing voor alle eerdergenoemde problemen. Wij zorgen er voor dat je huis beter geïsoleerd is, dat je geen last meer hebt van tocht en dat de gezellige reuring van Amsterdam je ’s nachts niet langer wakker houdt.

Hoe het nieuwe schuifraam gezet wordt

Om het historische karakter van jouw pand te waarborgen, zorgen we er voor dat de elementen van je oude schuifraam zo goed mogelijk in stand worden gehouden. We verwijderen de oude elementen voordat we het nieuwe, op maat gemaakte raam in het kozijn plaatsen. Vervolgens werken we alle kieren netjes af, zodat je met de nieuwe ramen niet langer last hebt van tocht. Dit doen wij door het plaatsen van kaderdichtingen. Tot slot schilderen we alles netjes af zodat jouw pand er weer goed bij staat.

Als jouw oude schuifraam een traditioneel touw-systeem heeft, zorgen wij er voor dat het oude systeem wordt vervangen door een nieuw systeem met de oorspronkelijke uitstraling. Je nieuwe schuifraam kan door middel van katrollen en een touw soepel geopend en gesloten worden. Zo behoudt jouw nieuwe schuifraam met dubbelglas niet alleen aan de buiten- maar ook aan de binnenkant het authentieke karakter.

Afhankelijk van de staat van het oude kozijn, wordt het raam in het bestaande kozijn geplaatst, of wordt er een nieuw houten kozijn gebruikt. Doordat we de houten kozijnen net als de raamdelen en lijstwerken in eigen werkplaats maken, kunnen wij de kwaliteit van onze producten en werkzaamheden garanderen.

We zorgen er voor dat jouw schuifraam met dubbel glas zo exact mogelijk lijkt op het originele schuifraam. In monumentale panden is het bijvoorbeeld soms toegestaan om monumentenglas te plaatsen in een kopie van het origineel schuifraam. Het blijft belangrijk dat je van te voren inventariseert wat wel en wat niet zonder vergunning mag bij jouw monumentale pand.

Garantie

Naast het behouden van het historische en authentieke karakter van jouw pand, staat kwaliteit bij Wijnands altijd voorop. Daarom hechten wij waarde aan heldere en transparante communicatie. We nemen de tijd voor jou en voor de klus; we lopen alle wensen na voordat we aan de werkzaamheden beginnen. Mochten er tijdens de klus toch nog vragen opkomen, dan kun je altijd terecht bij de voorman van het project of bij ons op kantoor. Zo zorgen we er samen voor dat er ten alle tijden sprake is van direct contact, eerlijke communicatie, en gegarandeerde kwaliteit.

Op kozijnen en ramen bieden wij overigens tien jaar garantie. Deze garantie geldt bijvoorbeeld bij problemen met de water- en winddichtheid en de kleurhechting van de kozijnen. Op glaswerk zit vijf jaar garantie. Denk hierbij aan condensatie of vuil tussen de dubbele beglazing. Op hang- en sluitwerk bieden wij twee jaar garantie.

Klant ervaringen

 • 9

  Lonneke uit Amsterdam

  Het team stond ons netjes en professioneel te woord. Opdracht is voor de afgesproken deadline af gemaakt en twee kleine "puntjes op de i" zijn ook volgens afspraak op een later tijdstip nog keurig afgewerkt. Erg tevreden met het team!

 • 10

  Herman uit Amsterdam

  Wijnands heeft uitstekend werk geleverd. Alles wordt vakkundig en erg netjes gedaan. We hebben gedurende de anderhalve week dat ze bezig waren geen enkele last van ze ondervonden. Zeer zeker aan te raden

 • 10

  Martijn uit Amsterdam

  Team is meedenkend, probleemoplossend en klantgericht. Was ook geen moeite om extra kleine puntjes meteen mee te nemen. Zou Wijnands een volgende keer zeker opnieuw uitnodigen.

+31 20 - 78 56 770