Voegwerk

Voegwerkherstel Amsterdam

Je zoekt een bedrijf in Amsterdam dat het voegwerk van jouw pand kan herstellen? Dan ben je aan het juiste adres. Wij hebben een grote passie voor Amsterdamse panden en hun karakteristieke gevels met fascinerend voegwerk. Als toonaangevend schildersbedrijf weten we als geen ander wat de waarde is van die karakteristieke uitstraling. En waarom het zo belangrijk is om die waarde te behouden. Wij zijn gespecialiseerd in voegwerk restauraties van historische panden. Ons vakwerk combineren we met uitstekende service en gewoon heldere communicatie. Met genoegen zijn we jou van dienst.

Voegwerkrestauratie

Buitenmuren en gevels moeten er op en top uit zien, vinden wij. Daarom bieden wij voegwerkherstel aan. Schade aan de gevel, zoals scheuren en barsten, kunnen we in de meeste gevallen restaureren. De oude voegen hakken, beitelen of slijpen we vakkundig uit, om ruimte te maken voor de nieuwe voeg. In scheuren plaatsen we staven en het geheel voegen we vervolgens opnieuw tot een superstrak resultaat. Met volledig behoud van authenticiteit.

Is de schade te hevig? Dan voeren we een volledige restauratie uit. Overigens nooit zonder dat eerst met jou kort te sluiten. Want heldere communicatie en transparantie vinden we heel belangrijk. Daar nemen we de tijd voor. Voor jou en voor de klus. Bovendien nemen we de tijd om de klus uitvoerig met je door te nemen. Op voorhand. In gewoon heldere taal. Een eerlijk en inzichtelijk verhaal.

Laat je hieronder overtuigen door voltooide voegwerk restauraties in en rondom Amsterdam.

Herstellen van voegwerk

Het is een klus die ten onrechte uitgesteld wordt: voegwerkherstel. Voorkomen is beter dan genezen. Dat weten we natuurlijk wel. Maar als het voegwerk dan toch hersteld moet worden, dan moet je bij Wijnands zijn. Met onze voegwerkrestauraties brengen we een pand terug in de origineel lijkende staat. Onze voegers werken uitsluitend met materialen van de hoogste kwaliteit. Zo zorgen wij voor scheurherstel én versteviging van de muur. En waarborgen we de duurzame kwaliteit. Kwaliteit, zoals je het verwacht.

Scheuren in voegwerk

Verzakkende funderingen zijn in Amsterdam, de stad gebouwd op palen, een grote boosdoener voor scheuren het metselwerk. In drukke straten zien we dat de trillingen veroorzaakt door het verkeer meespelen. Daarnaast zijn intensieve bouwprojecten ook niet bevorderlijk voor oude gevels. Roestend ijzer in de muur, bij onvoldoende onderhoud, is daarnaast een veel voorkomende oorzaak van scheuren in metselwerk.

Daar bovenop geeft verouderd voegwerk een extra aanzet tot het scheuren van metselwerk. Oud voegwerk kan zorgen voor aangroei van schimmels en mos en lekkage. Algen en mossen houden vocht vast en kruipen zo steeds verder het metselwerk in. Daarnaast laat poreus, oud voegwerk eerder vocht door dan nieuw strak voegwerk. Soms zelfs tot aan de binnenkant van je huis. Hierdoor kan er bij kou vorstschade ontstaan, met scheuren als gevolg. Zowel buitens- als binnenshuis.

Dus. Zo ontstaan scheuren. Belangrijker: hoe kom je er vanaf? En hoe voorkom je nieuwe schade? Door duurzame voegwerkherstel van Wijnands. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan. Want wij vertellen je heel graag wat we voor je kunnen betekenen.

Klant ervaringen

 • 9

  Lonneke uit Amsterdam

  Het team stond ons netjes en professioneel te woord. Opdracht is voor de afgesproken deadline af gemaakt en twee kleine "puntjes op de i" zijn ook volgens afspraak op een later tijdstip nog keurig afgewerkt. Erg tevreden met het team!

 • 10

  Herman uit Amsterdam

  Wijnands heeft uitstekend werk geleverd. Alles wordt vakkundig en erg netjes gedaan. We hebben gedurende de anderhalve week dat ze bezig waren geen enkele last van ze ondervonden. Zeer zeker aan te raden

 • 10

  Martijn uit Amsterdam

  Team is meedenkend, probleemoplossend en klantgericht. Was ook geen moeite om extra kleine puntjes meteen mee te nemen. Zou Wijnands een volgende keer zeker opnieuw uitnodigen.

+31 20 - 78 56 770