Buitenschilderwerk Amsterdamse grachten

Deze klus aan de grachten van Amsterdam is weer een typisch voorbeeld van hoe Wijnands Schilderwerken een oud monumentenpand herstelt in zijn volle glorie. De grachten zijn natuurlijk het visitekaartje en de blikvanger van de stad Amsterdam. Daar worden we om geroemd en geprezen. Dat de grachtenpanden in vol ornaat en pracht moeten stralen, moge dan ook duidelijk zijn. Wijnands Schilderwerken is een van de vaste partners als het gaat om onderhoud op de grachten.

Al het schilderwerk aan de voorgevel hebben we verzorgd met de kwaliteitsverven van Sikkens. De gebruikte Kleuren zijn Mergelwit en Grachtengroen. De mooiste monumentale kleurencombinatie die wij tegenkomen op de grachten. Ook de achterzijde en de zijdaklijsten hebben we onder handen genomen. De steigers zijn verzorgd door onze vaste steigerpartner, PSB.

Van alle markten thuis

Aan de voorgevel van dit monumentale pand zat zo’n mooie sierlijke erker waarvan we het zinken dakje hebben vervangen. Verder hebben we naast het gangbare schilderwerk ook stijlen vervangen en ontdaan van houtrot. Daarnaast hebben wij de hekwerken opnieuw geplaatst. Op die manier zijn we van alle markten thuis. Samen met onze partners kunnen we in principe alles verzorgen en zo heb jij er geen omkijken meer naar. Wij regelen het allemaal. Van timmerwerk tot natuursteenherstel.

Afwerking

De finishing touch is natuurlijk altijd de verf. Dit is de kroonlaag op het huis en moet daarom perfect in orde zijn. Wij hebben bij dit project gebruik gemaakt van Sikkens Rezisto Primer BL, een grondverf die perfect dekkend is en gemakkelijk aan te brengen is met de kwast. Daar overheen hebben we als voorlak Sikkens Rubbol Primer Extra gebruikt. Dit vormt een goede basis voor onderhoudsschilderwerk. Het geheel is afgelakt met Sikkens Rubbol XD Plus. Een duurzame lak met goede weervastheid en uitstekend glans- en kleurbehoud.

Project

  • Schilderwerk aan de voorgevel
  • Zinken dakje vervangen
  • Houtrot en stijlen vervangen
  • Hekwerken opnieuw afgehangen en geschilderd
  • Achterzijde aangepakt
  • Zijdaklijsten geschilderd
+31 20 - 78 56 770