Betonciré of Marrakech Walls?

Betonciré of Marrakech Walls

Betonciré of Marrakech Walls: Het scala aan producten is divers

Betonciré of Marrakech Walls, wat is het verschil? De betonlook is hot. Het is een hard en koel materiaal met een warm karakter. Het is industrieel en chique tegelijk en dat maakt het ook zo geliefd, want hierdoor is het toepasbaar in elke soort ruimte van nieuwbouw tot monumentale panden. Of je nu kiest voor Marrakech Walls of Betonciré, deze uitstralingseigenschappen hebben beide producten. Er zijn echter wel verschillen, maar wat zijn deze verschillen nu precies en wat is de beste keuze voor jou? Dit lees je in deze blog.

De betonlook is slechts één soort product. Zou je denken. Maar dat is een misvatting. Binnen de betonafwerkingen is er een scala aan mogelijkheden te vinden. Zo is er bijvoorbeeld het eeuwenoude Tadelakt uit Marokko. Daar werd het vooral gebruikt in hammams en badhuizen. Dit kalkproduct uit Marrakech wordt met een edelsteen op de muur gewreven. Het maakt het tot een bijzonder, maar uiterst kostbaar product. Daarom hebben wij twee alternatieven die net zo mooi – maar betaalbaarder zijn.

Betonciré of Marrakech Walls

Marrakech Walls van Pure & Original

Met Marrakech Walls wordt de betonlook op een unieke manier gecreëerd. Het is een 100% minerale verf die heel ademend is. Het wordt op een prachtige en ambachtelijke manier op de muur gespateld. Dit geeft elke muur een eigen uitstraling. Er kunnen grote of kleine slagen aangebracht worden, met een mat of hoogglans effect. Het is maar net wat je wilt. Deze look kan toegepast worden in diverse soorten ruimtes, van slaapkamer tot keuken. In vochtige ruimtes is een afwerking met een wax of sealer vereist. Dit maakt het product waterafstotend, kies bijvoorbeeld voor de Italian Wax van Pure & Original.

Betonciré in diverse kleuren en afwerkingen

Betonciré is een ander product met een betonuitstraling. Het bestaat uit cement dat aangemengd is met hars. Dit maakt het tot een sterk en flexibel product dat toepasbaar is op muren en vloeren. Daarnaast is het 100% waterafstotend en dus ontzettend praktisch. Deze betonsoort wordt ook met een veegtechniek aangebracht en krijgt hierdoor een aparte structuur. Betonciré is doordat het een product is op basis van hars ook zeer geschikt voor badkamers.

Beide betonlooks zijn verkrijgbaar in diverse soorten kleuren. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op.