Betonlook trend

betonlook trends

Betonlook trend

Misschien is de betonlook trend je al wel eens opgevallen? Veel huizen, cafés en restaurants hebben één of meerdere muren in deze stijl. Een muur in de betonlook oogt robuust en neutraal, en geeft een industrieel tintje aan een ruimte. Een muur in de betonlook is niet echt van beton: de beton-uitstraling wordt verkregen door het schilderen met speciale betonlook-verf.

Hoewel men beton vaak met kil associeert, kan het schilderen van één of meerdere muren in deze stijl juist erg warm en gezellig ogen. De betonlook is erg veelzijdig, omdat de uitstraling van beton uitstekend combineert met andere materialen, zoals hout, glas, metaal en leer en ook in veel kleuren verkrijgbaar is. Grijstinten zijn zeer neutraal, waardoor ook andere kleuren er vrijwel altijd goed bij aansluiten. Een muur in de betonlook met een witte bank ertegen geeft een huis direct de uitstraling van een moderne pakhuis-achtige loft.

Betonlook trend

Veelzijdig

De betontrend is niet alleen een succes in de woonkamer: ook voor slaapkamers, badkamers en keukens is zij uitermate geschikt. In keuken en badkamers staat een betonnen muur, vloer of plafond erg mooi. Het is mogelijk om daarbij te kiezen voor een waterdichte stuc die perfect bij deze trend past. Zo kan de verf Marrakech Walls van Pure & Original gebruikt worden voor een betonlook-basis, die vervolgens waterdicht te maken is door de Dead Flat Eco Sealer. De matte uitstraling van de betonverf gaat hierbij niet verloren. Een bijkomend voordeel van een waterdichte betonlook-basis in badkamers is dat het schrobben van tegelranden tot de verleden tijd behoord! Ook in keukens kan een achterwand in de betonlook niet alleen een mooie, maar ook een praktische optie zijn.

Accenten

Wanneer je een muur in de betonstijl te ingrijpend vindt, maar wel warm wordt van deze look, dan is het een goede optie om te kiezen voor beton-accenten in huis. Er is van alles verkrijgbaar in deze stijl: lampen, vazen, krukjes, tafels, stoelen en lockers zijn slechts een paar voorbeelden van het eindeloze aantal mogelijkheden. Het is ook mogelijk om objecten zelf te beschilderen, al is het dan wel zaak om te controleren of de door jouw gekozen verf goed pakt op de ondergrond van het te verven object.

Sluit je aan bij de betonlook trend! Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.