Marrakech Walls thuis gebruiken

Marrakech Walls gebruiken

Eén verf, twee looks

Marrakech Walls van Pure & Original is een spannende verfsoort die een sfeervolle en natuurlijke uitstraling geeft. Marrakech Walls kun je thuis gebruiken in woonkamer, slaapkamer en keuken. Marrakech Walls thuis gebruiken is op twee manieren mogelijk, en kan door deze verschillende bewerkingstechnieken zowel voor een betonlook als voor een Tadelakt uitstraling zorgen.

De Betonlook-uitstraling

De Marrakech Walls verf kan worden aangebracht op kalkpleister, cementpleister, zuigende natuursteen of andere minerale ondergronden. Andere ondergronden zijn ook mogelijk met de juiste primer als hechtmiddel. Door middel van spatelwerk ontstaat er een natuurlijk patroon. Wanneer de verflaag verder niet wordt afgewerkt, ontstaat er een zeer matte, betonachtige uitstraling met een wolkerige look. Het oppervlak is zijdezacht. De minerale basis van deze kalkstuc laat zich goed zien: de kleur is zeer natuurlijk en steenachtig. Een muur die bewerkt is met Marrakech Walls verf heeft een industriële, strakke en eigentijdse uitstraling. Deze afwerking is ook erg mooi in combinatie met muren afgewerkt in Kalei.

De Tadelakt-look

Wanneer je liever een muur wilt die geheel waterbestendig is, dan is het mogelijk na het aanbrengen van de Marrakech Walls de Wax of Dead Flat Eco Sealer te gebruiken. Door het gebuik van de wax gaat het oppervlak glanzen. Deze tadelakt-methode komt oorspronkelijk uit Marokko, waar hij een paar duizend jaar geleden door Berbers is ontdekt. De van nature waterafstotende kalkstuc werd in de streek rondom Marrakech gevonden, en onder andere gebruikt voor de muren in Hammams (de traditionele Arabische badhuizen). De tadelakt-look staat gerant voor een prachtige, natuurlijke uitstraling die zowel met een modern als met een klassiek interieur goed combineert.

Marrakech Walls gebruiken

Voordelen van Marrakech Walls in huis

Omdat de samenstelling van Marrakech verf bestaat uit natuurlijke producten, is deze verfsoort 100% recyclebaar. Ook zijn er geen synthetische bindmiddelen aan de verf toegevoegd. Een belangrijke eigenschap van kalk is dat zij waterdampdoorlatend is. Hierdoor kan de geverfde muur goed ‘ademen’, waardoor vocht zich niet snel in het materiaal zal ophopen. Een belangrijk voordeel hiervan is dat het geen kans geeft aan schimmels en bacteriën om de muur de bederven. Marrakech Walls is verkrijgbaar in alle Fresco kalkverfkleuren van Pure & Original. Dit zijn meer dan honderd kleuren, die variëren van standaardkleuren in diverse schakeringen tot seizoensgebonden specials.

Contact

Ben je geïnteresseerd in een mooie wand met Marrakech Walls of wil je advies? Neem dan contact met ons op.