Canexel schilderen, hoe doe je dat?

canexel schilderen

Canexel schilderen

Canexel schilderen, hoe werkt dat? Canexel gevelbekleding is een gebruiksklare houten gevelbekleding die is voorzien van een onderhoudsarme toplaag. Het toepassingsgebied van canexel gevelbekleding is zeer breed. Het wordt onder andere toegepast op wanden van dakkapellen, als boeidelen en als houten gevelbekleding maar ook in de recreatiebouw als gevelbekleding van bijvoorbeeld chalets en caravans. Het is een zeer duurzaam product en onderhoudsarm. Om de gebruiksduur van deze gevelbekleding verder te verlengen kunnen we de houten panelen opnieuw schilderen.

Om canexel gevelplaten opnieuw te schilderen, maakt Wijnands Schilderwerken gebruik van Sikkens verven. Sikkens heeft speciale watergedragen verf ontwikkeld die geschikt is voor canexel gevelplaten. Door deze verf ben je verzekerd van een mooi en duurzaam eindresultaat. De canexel toplaag kan opnieuw worden geschilderd met een watergedragen dekverf zoals Rubbol BL Satura of Rubbol BL Ventura Satin.

 

Onze werkwijze Canexel gevelplaten schilderen

Voor een perfect eindresultaat is het van groot belang om slechte verflagen in de afgebakende gedeeltes weg te schrappen. Vervolgens wassen we de intacte verflagen goed af met een combinatie van water en Sikkens Super Cleaner. Hierbij gebruiken we een mengverhouding van 1:100. Vervolgens ruwen we het intacte oppervlak met Scotch Brite en maken het zuiver en stofvrij. De kale plekken (slechte verflagen) moeten gegrond worden. Hierbij maken we gebruik van Rubbol BL Primer of Rubbol BL Ventura Satin. Na het gronden moet het hele oppervlak worden voorgelakt met Rubbol BL Satura of Rubbol BL Ventura Satin. Daarna lakken we het geheel af met Rubbol BL Satura Satin of Rubbol BL Ventura Satin. Bij lichte kleuren en/of voldoende laagdikte is het mogelijk voldoende om twee lagen Rubbol BL Satura of Rubbol BL Ventura Satin te gebruiken. Wil je meer weten over buitenschilderwerk in het algemeen, bezoek dan onze pagina.

Onderhoud en duurzaamheid

Het onderhoud en de duurzaamheid van het schilderwerk wordt in belangrijke mate bepaald door de ondergrond en de kwaliteit van de constructie. Ook is het afhankelijk van de weersomstandigheden waaraan de platen worden blootgesteld. Wijnands adviseert om minimaal eenmaal per 4 jaar de canexel gevelplaten te laten reinigen met Sikkens Super Cleaner en vervolgens opnieuw te laten schilderen. Je kan hier vrijblijvend een offerte voor aanvragen.