De woonkamer verven doe je zo!

Welke kleur past bij jouw woonkamer?

In huis is de woonkamer vaak de belangrijkste plek om te verblijven. Iedereen wil dan natuurlijk ook graag een prettig gevoel hebben in de woonkamer. De woonkamer verven is een van de belangrijkste ondernemingen die de sfeer bepalen. Het is daarom zeer aan te raden om goed na te denken over een passende kleurstelling. Hier helpen wij je graag bij.

Om de juiste kleur voor jouw woonkamer te bepalen, dien je met een aantal zaken rekening te houden. Welke kleuren vind je mooi en passen bij jouw interieur? Wil je de woonkamer groter of juist kleiner laten lijken? Is er veel of weinig daglicht in de woonkamer? En komt dit daglicht vanuit het noorden of het zuiden? Al deze vragen moet je jezelf stellen voordat je begint met het uitzoeken van de juiste kleur.

Als je de woonkamer kleiner wilt laten lijken, is een donkere kleur meer voor de hand liggend, terwijl een lichte kleur de woonkamer optisch juist vergroot. Heb je veel daglicht in de woonkamer vanuit het noorden, dan is het verstandig om warme kleuren te gebruiken. Daglicht vanuit het noorden is namelijk wit licht en geeft een echte kleurweergave van de door jou gebruikte kleur. Als je veel lichtinval vanuit het zuiden hebt, dan krijg je veel zonlicht binnen wat de kleuren in jouw woonkamer automatisch warmer maakt. Je kan dan ook zonder problemen donkere en koelere kleuren gebruiken.

woonkamer verven

Welke verf gebruik je om jouw woonkamer te verven?

Nadat je de kleur hebt bepaald, kan je ook nog kiezen uit verschillende soorten verf. Maak altijd gebruik van kwalitatief hoogstaande verf, voor een duurzaam resultaat. Wij kunnen je Sikkens van harte aanbevelen. De meest gebruikte verf voor binnenwerk is latex. Er zijn echter nog vele andere mogelijkheden die jouw woonkamer een zeer prettige uitstraling geven. Zorg in ieder geval voor milieuvriendelijke verf en doe daarmee jezelf en het milieu een plezier. Wij zijn graag bereid je uitleg te geven over de mogelijkheden die er zijn om jouw woonkamer de door jou gewenste uitstraling te geven.

Je woonkamer verven: aan de slag

Als je de kleur en de soort verf hebt gekozen, kan je starten met het verven van je woonkamer. Zorg ervoor dat je altijd start met de wanden waar het licht op valt. Je hebt dan namelijk altijd goed zicht op het al geverfde werk en het is ook makkelijk wanneer je snel een tweede of derde laag wilt aanbrengen. Voordat er begonnen wordt, is het natuurlijk verstandig om alles af te plakken wat niet geschilderd hoeft te worden. Gebruik hiervoor bij voorkeur schilderstape. Als het meubilair in de woonkamer blijft staan, adviseren wij je om alles af te dekken met afdekfolie. Zo voorkomt je verfspetters.

Nu kan je aan de slag!