Duurzame verf is bezig aan een opmars

duurzame verf

Ecosure prodecten van Sikkens

De vraag naar duurzame producten in de verfwereld is de laatste tijd sterk aan het toenemen. Vanuit onze filosofie, waarin wij een sterke focus hebben voor duurzaam ondernemen, leggen wij je graag uit met welke duurzame verfoplossingen wij onze opdrachten voltooien. Wij maken gebruik van het hele pakket aan ecosure producten van Sikkens. Deze producten hebben allemaal een zeer hoge kwaliteit met een lage milieu-impact. De ecosure producten kenmerken zich door:

 • Het gebruik van grondstoffen die het milieu zo minimaal mogelijk belasten (ondermeer door het gehalte aan oplosmiddel zoveel mogelijk te beperken);
 • Een geoptimaliseerd productieproces wat minder water verbruikt en minder afval veroorzaakt;
 • Alle producten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen;
 • Alle producten zijn voorzien van het Europees Ecolabel;
 • Alle producten hebben een BREEAM certificaat;

duurzame verf

Duurzame verf van Sikkens

De duurzame verven van Sikkens zijn gebundeld in de serie ecosure producten. Het gaat dan om een aantal muurverven en watergedragen primers en lakken voor binnen. Graag leggen wij je uit welke producten dit zijn en welke kenmerken ze hebben.

Voor meer informatie kijk op de sikkens duurzaamheid pagina.

Muurverven

 1. Alphacryl Pure Primer SF: dit is een watergedragen, oplosmiddelvrije primer voor binnenmuren. Het is mogelijk om de primer op kleur te maken. De hoge isolerende werking zorgt voor een langdurig en mooi eindresultaat. De primer is geurarm, vrij van vluchtige toxische stoffen en niet schadelijk voor de gezondheid.
 2. Alphacryl pure mat SF: Een zeer hoogwaardige en matte binnenmuurverf. Volledig watergedragen en vrij van oplosmiddellen. Deze binnenmuurverf biedt een perfecte gladde en schrobvaste afwerking die duurzaam bestand is tegen opglanzen. Deze binnenmuurverf is geurarm, vrij van vluchtige toxische stoffen en niet schadelijk voor de gezondheid.
 3. Alphacryl Pure Semi-Satin SF: een zeer hoogwaardige zijdeglans binnenmuurverf op waterbasis en vrij van oplosmiddel. Biedt een esthetisch zeer gladde en schrobvaste afwerking die duurzaam bestand is tegen opglanzen. Deze binnenmuurverf is geurarm, vrij van vluchtige toxische stoffen en niet schadelijk voor de gezondheid.
 4. Alpha Lumimax mat SF: Een watergedragen en oplosmiddelvrije matte binnenmuurverf. Deze binnenmuurverf versterkt het effect van bestaande lichtbronnen en maakt energiebesparing mogelijk. Deze binnenmuurverf is geurarm, vrij van vluchtige toxische stoffen en niet schadelijk voor de gezondheid.

Lakken

 1. Rubbol BL Rezisto Primer: Een watergedragen huidvet resistente primer voor binnen en buiten gebruik. Deze primer is ook geschikt als sneldrogende grondverf voor buitentoepassingen. Deze primer heeft een zeer goede dekkracht, is geurarm en snel droog.
 2. Rubbol BL Rezisto High gloss: Een watergedragen huidvet resistente hoogglaslak geschikt voor binnen en buiten. Gemakkelijk verwerkbaar product met een hoge laagdiktegehalte. Deze lak is geuram en niet vergelend.
 3. Rubbol BL Rezisto Satin: Deze lage zijdeglanslak voor binnengebruik is watergedragen en huidvet-resistent. Deze lak is geurarm en niet vergelend en zeer geschikt voor onderhoudswerkzaamheden en renovatie- en nieuwbouwtoepassingen.
 4. Rubbol BL Rezisto Semi-gloss: Deze watergedragen huidvet resistente hoog zijdeglanslak is geschikt voor binnengebruik. Net als de lage zijdeglanslak is deze lak geurarm en niet vergelend en zeer geschikt voor onderhoudswerkzaamheden en renovatie- en nieuwbouwtoepassingen.

Heb je schilderwerkzaamheden in de planning en wil je deze graag op een duurzame wijze laten uitvoeren? Wijnands Schilderwerken helpt je graag verder.