Wijnands Schilderwerken stapt over op elektrisch rijden

duurzaam schildersbedrijf

Verduurzaming

In het kader van onze wens een duurzaam schildersbedrijf te worden hebben we vorig jaar besloten om over te stappen op elektrisch rijden.

Door ons alleen nog maar te richten op het binnenhalen van klussen in het centrum van Amsterdam hebben we de gereden kilometers drastisch kunnen terugbrengen. Ook door het verder vooruit plannen van de klussen en het beter inkopen van de materialen hebben we de auto een stuk minder nodig. Bij grotere klussen brengen en halen we één keer de materialen met de auto. De rest van de dagen gaan we op de fiets. Dit is in het centrum van Amsterdam nog steeds de snelste manier om van A naar B te komen. De elektrische auto bevalt na een paar maanden van gebruik nog steeds prima. Het is in vergelijking met een diesel een heerlijke, stille en comfortabele manier van rijden.

duurzaam schildersbedrijf

Keuze elektrische auto snel gemaakt

Aangezien er op het moment van aanschaf maar één volledige elektrische bestelauto op de markt was, namelijk de Renault Kangoo ZE, was de keuze snel gemaakt. Deze bestelauto voldoet volledig aan de eisen voor een schildersbedrijf. De Renault Kangoo rijdt zeer stil en comfortabel. Door de traploze automaat trekt de auto heel geleidelijk en soepel op. Het enige nadeel is de actieradius van de batterij. In de wintermaanden komt de actieradius nauwelijks boven de 90km uit. Hier moet je wel even rekening mee houden, je moet de auto dus elke dag opladen. Maar dit is voornamelijk gewenning en in de praktijk rijdt je bijna nooit meer op één dag in Amsterdam. Het opladen van de auto in Amsterdam is zeer gemakkelijk. Er staat altijd wel een oplaadpaal binnen een paar honderd meter van je locatie. Buiten Amsterdam kan dit nog wel eens voor problemen zorgen, maar daar hebben we dan een nood oplaadkabel voor die in het stopcontact kan.

De voordelen van een elektrische auto voor ons als schildersbedrijf zijn:

  • Zeer milieuvriendelijk
  • Weinig brandstof en onderhoudskosten
  • Zeer stil in het gebruik
  • Een aantal fiscale voordelen
  • Geen bijtelling

Wij zijn erg blij met onze keuze om elektrisch te rijden en dit stimuleert ons alleen nog maar meer om onze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en verder uit te breiden. Ben je geïnteresseerd in een schildersbedrijf, dat naast kwaliteit en vakmanschap ook voor duurzaamheid kiest?