Jouw schilderwerk onderhouden

schilderwerk onderhouden

De belangrijkste onderhoudstips die Wijnands Schilderwerken adviseert:

Het goed onderhouden van al jouw schilderwerk zorgt voor een langere levensduur. Dit kan voor zowel binnen- als buitenschilderwerk tot wel 24 maanden in de levensduur van het schilderwerk schelen. Graag leggen wij je uit op welke manier je jouw schilderwerk het beste kunt onderhouden.

  • Maak al het schilderwerk (binnen en buiten) regelmatig schoon. Als je het buitenschilderwerk regelmatig schoonmaakt, kan de zon weerkaatsen in de hoogglans verflagen. Als er veel vuil op het schilderwerk zit, heeft de zon meer kans om het schilderwerk kapot te branden. Ook voor binnenschilderwerk geldt dat schoonmaken de aanhechting van vuil en stof op het schilderwerk tegengaat. Maak het schilderwerk daarom minstens tweemaal per jaar goed schoon met een vochtige doek. Vergeet daarbij vooral ook niet de boven- en onderkanten van ramen en deuren . Hier blijft het vuil vaak vastzitten.
  • Controleer het schilderwerk op beschadigingen zoals blaasjes en scheurtjes. Doe dit regelmatig en controleer het in ieder geval ook tijdens het schoonmaken. Let voornamelijk op horizontale onderdelen zoals vensterbanken. Hier beginnen de beschadigingen vaak. Ook (kit)naden zijn belangrijke onderhoudspunten. Zit er ruimte, dan kan water indringen. Als u mos of algaanslag ziet, dan wijst dit vaak op de aanwezigheid van vocht. Het is verstandig om het mos en de alg te verwijderen en het schilderwerk daarna goed schoon te maken.
  • Werk schilderwerk tijdig bij. Als jouw schilderwerk op tijd wordt bijgewerkt, bijvoorbeeld door een schilder een plaatselijke reparatie te laten uitvoeren, dan voorkom je grotere problemen. Zorg dus dat kleine beschadigingen bijgewerkt worden door deze goed op te schuren en over te schilderen. Het is aan te raden om eens in de twee jaar het ‘liggend’ werk opnieuw te voorzien van een verflaag.
  • Zorg altijd voor voldoende ventilatie. Ventilatie heeft invloed op de levensduur van jouw binnenschilderwerk. Ventilatie zorgt voor de aanvoer van verse lucht en de afvoer van vochtige lucht. Als je niet ventileert, wordt vochtige lucht niet afgevoerd en ‘condenseert’ deze lucht op bijvoorbeeld je ramen en kozijnen. Als jouw houtwerk steeds door vocht wordt belast, laat de verf uiteindelijk los. Dag en nacht ventileren (laat de ventilatieroosters altijd open staan) is dus belangrijk voor de levensduur van jouw schilderwerk.

schilderwerk onderhoud

Laat je schilderwerk onderhouden door een schilder

Je kan het onderhoud aan schilderwerk ook volledig uitbesteden aan een schilder. De schilder maakt samen met jou afspraken hierover en die worden vervolgens vastgelegd in een onderhoudsabonnement of contract. Een abonnement geldt vaak voor een bepaalde periode (zoals 10 jaar). De schilder zorgt dat jouw schilderwerk in die periode goed onderhouden wordt, waardoor je er totaal geen omkijken naar hebt.

Offerte of meer informatie

Voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte of meer informatie vul je het formulier in. Wij nemen dan binnen twee dagen contact met je op.