Hoge kwaliteit verf gaat langer mee

hoge kwaliteit verf

Robuuste bescherming en een fraaie afwerking

In onze visie is investeren in hoge kwaliteit verf het meer dan waard. Door enkel hoogwaardige verf te gebruiken gaat het schilderwerk zo lang mogelijk mee. Je huis blijft langer mooi en er hoeft minder vaak geschilderd te worden. Zo blijven de kosten over de lange termijn laag en kan je genieten van professioneel schilderwerk.

Geen enkele verflaag heeft het eeuwige leven, maar er zijn zeker verschillen in levensduur. Waar buitenschilderwerk met een budgetverf na 3 à 4 jaar volledig opnieuw gedaan moet worden, kan er langer gebouwd worden op professionele verf. Met goede controles en herstelwerk kan een hoogwaardig verfsysteem het soms wel tot 10 jaar uithouden. Verf van hoge kwaliteit is namelijk beter bestand tegen de zware weersomstandigheden in ons land. Een verflaag met een lange levensduur beschermt ook langer tegen mankementen die extra kosten met zich meebrengen, zoals houtrot. Door te kiezen voor professionele verf ben je dus minder geld kwijt over de jaren.

Schilderwerk is zo sterk als de zwakste schakel. Een lage kwaliteit grondverf gebruiken om vervolgens af te lakken met hoogwaardige verf is zonde. De grondlaag van budgetverf zal namelijk gaan verpoederen voordat de hoge kwaliteit verf zijn levensduur bereikt heeft. Gebruik dus voor zowel de grondlaag als het aflakken goede verf.

hoge kwaliteit verf

Hoge kwaliteit verf van Sikkens

Om duurzaam en kwalitatief hoogstaand schilderwerk te garanderen werken wij met de producten van Sikkens. Als een van de grootste verfproducenten ter wereld heeft Sikkens de juiste balans gevonden tussen bindmiddelen, verdunners en pigment. Zo is hun verf goed dekkend maar toch strijkbaar. Dit resulteert in strak schilderwerk dat jaren langer meegaat dan budgetverf.

Voor duurzaam schilderwerk is het ook van groot belang om het juiste type verf te gebruiken. Er is namelijk verschil in levensduur tussen verschillende verfsoorten. Hoogglansverf gaat doorgaans langer mee dan matte verf. Hoogglansverf met gesiliconeerde alkydhars houdt het nog weer langer vol voordat het gaat verpoederen. Ervaring en goede kennis van verfsystemen is onmisbaar voor een langdurig resultaat.