Kalei van Pure & Original: Twee soorten

Pure & Original Kalei

In de kalk zetten

Met de kalei van Pure & Original heb je de ideale middenweg tussen pleisteren en verven gevonden. Het betekent letterlijk ‘in de kalk zetten’ en betreft een techniek waarbij op een geraffineerde wijze de ondergrond zichtbaar blijft. Bijvoorbeeld wanneer een gebouw gerestaureerd wordt, maar het kan uiteraard ook worden toegepast in nieuwe woningen. Bij brsh maken we gebruik van twee soorten kalei van Pure & Original, namelijk de Quartz kalei en de Calx kalei. Ieder met hun eigen unieke kenmerken.

Quartz Kalei

Zo zit er in Quartz kalei daadwerkelijk kwarts verwerkt. Het is één van de meest voorkomende mineralen in onze aardkorst en vooral terug te vinden in graniet en zand. Quartz kalei is speciaal ontwikkeld voor buitengevels en kan goed tegen de barre weersomstandigheden die ons koude kikkerlandje af en toe te verduren heeft. De uitstraling is dan ook robuust en voelt grof aan, zoals bij schuurpapier.

Calx Kalei

Calx kalei is daarentegen glad en kalkmat. De naam stamt af van de kalk die in deze kalei verwerkt is. Het is niet noodzakelijk om na een eerste laag de ondergrond verder af te werken. Maar mocht je op zoek zijn naar een klassiekere look dan raden we wel aan een extra laag aan te brengen.

Pure & Original Kalei

Uitstraling

Ondanks dat beide soorten kalei van Pure & Original een ander soort uitstraling hebben, zijn ze ook zeker geschikt om samen te gebruiken voor één project. Hierdoor wordt het beste van twee werelden toegepast en is dit direct te zien in het resultaat.

Contact

Als je het kaleien liever aan iemand anders wilt overlaten kan je, zoals bij al onze producten, altijd met ons contact opnemen en zorgen wij voor een passend advies en eventuele uitwerking.