Kleur van de maand: Terracotta

Terracotta

Italiaanse sferen

Terracotta. Een woord dat zo veelzijdig is dat het van toepassing kan zijn op bloempotten, de giften die zijn meegegeven aan de eerste keizer van China en zelfs een Belgisch bier dat gebrouwen wordt door Brouwerij de Regenboog te Assenbroek. Vanaf heden mag de kleur ‘Terracotta’ van Pure & Original zich aansluiten in het rijtje van unieke kleuren.

De verftint is geïnspireerd op het gelijknamige ongeglazuurde aardewerk dat roodbruin kleurt als deze gebakken wordt. De oorsprong van terracotta ligt in Italië en is het dan ook deze Mediterraanse uitstraling die bereikt wordt, wanneer de muren die je in gedachten hebt onder handen worden genomen met deze kleur verf.

Natuurtint

De kleur Terracotta doet denken aan de natuur en straalt daardoor een vorm van puur- en eerlijkheid uit. Hierdoor werkt het goed om attributen te combineren die hetzelfde teweeg brengen. Zoals een teakhouten tafel of een meubelstuk van pallets. Uiteraard kan de kleur ook gecombineerd worden met juist frisse kleuren. Luchtblauw zorgt voor een hemelse en aardse sfeer tegelijk in combinatie met Terracotta.

Terracotta

Haal de warmte in huis

Nu de winter tóch haar parten speelt en New York zelfs te maken heeft met een halve meter sneeuw, is het extra zaak om je eigen huis op te warmen. Met deze kalk- en krijtverf van uitstekende kwaliteit is optimaal resultaat gegarandeerd. De diepe en warme kleur zal ervoor zorgen dat de gekozen ruimte een prachtige metamorfose ondergaat. We hebben uiteraard ook een prachtig aanbod van andere kleuren in ons assortiment.

Gebakken aarde

Met de kleur ‘Terracotta’ van Pure & Original haal je alles behalve gebakken lucht in huis. Meer interesse gekregen in het gebruiken van deze kleur? Bereik ons dan via ons contactformulier. We staan altijd klaar om je vrijblijvend te adviseren binnen alle diverse technieken en mogelijkheden.

Terracotta