Kleurentrends verf voor 2015

kleurentrends 2015

Dé kleurentrend van 2015: Copper Orange

Elk jaar wordt er door deskundigen bepaald wat de trends voor het volgende jaar gaan worden. Dit geldt uiteraard ook voor kleurentrends. AkzoNobel, producent van onder andere Sikkens, heeft onlangs haar wereldwijd jaarlijks onderzoek (“Colour Futures 2015”) naar kleurtrends gelanceerd. Uit dat onderzoek blijkt dat de kleur van het jaar 2015 Copper Orange gaat worden. De keuze voor Copper Orange als kleur van het jaar werd gemaakt nadat deskundigen overeenstemming bereikten over de belangrijkste trends voor het volgend jaar.

Wereldwijd valt op dat metaaltinten een steeds grotere rol spelen in het hedendaagse design. De laatste jaren werden vooral gedomineerd door de koelere blauw- en groentinten maar dat gaat veranderen! In 2015 wordt een warm pallet van roze-, rood- en oranjetinten de trend. Met deze kleurstelling wordt gesuggereerd dat er een positiever wereldbeeld aan het ontstaan is. Om tot één specifieke kleur van het jaar te komen wijst het onderzoek in de richting van de oranjeachtige kopertint genaamd Copper Orange. Een prachtige kleur die uitstekend combineert met allerlei rozevarianten, natureltinten, witten en verschillende andere soorten oranje. Ook goudkleurige oppervlakken en natuurlijke houtnuances zijn geweldig te combineren met Copper Orange.

 

kleurtrends

De keuze van de kleurentrends 2015

Deze kleur past helemaal bij de trend die we zien voor 2015: “Een sfeer van vriendelijkheid met de nadruk op delen, vertaald in een warm, natuurlijk palet van aardetinten.” Dat loopt uiteen van kleikleuren tot licht zonnegeel, van huidskleuren die het intermenselijke verbeelden tot het sepia dat het verleden kleurt. Een kleur met diepte en waarde, die perfect bij het leven van alledag past. Meer informatie over de kleurentrends 2015 vindt u op colourfutures 2015.

Wijnands Schilderwerken helpt je graag met kleur

Als erkend Sikkens Quality Painter beschikken wij natuurlijk over de allerlaatste kleurtrends en volgen wij de toekomstige kleurtrends op de voet. Wij geven je graag advies over het gebruik van kleur en het combineren van kleuren voor het creëren van de juiste sfeer in de te schilderen ruimte. Neem eens vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan. Wijnands Schilderwerken is je graag van dienst.