Hoe schilder je een kozijn buiten?
Het stappenplan
Hoe schilder je een kozijn buiten? Voor jou een vraag, voor ons een weet. Zie hier ons stappenplan:
Voorbereiden
Allereerst beginnen we met het ontvetten. Bijvoorbeeld met Universol. Na het schoonmaken van het kozijn, beginnen we met voorbereiden. Loszittende delen krabben we weg. Slechte kitnaden krabben we uit, zodat die later opnieuw gevuld kunnen worden. Na het krabben, maken we de werkplek netjes schoon.
Schuren
Na het voorbereiden, beginnen we met het schuren van het kozijn. Dit doen we om een goede hechting te creëren en een egaal oppervlak te krijgen. Geschilderde kozijnen schuren we altijd op met korrel 120. Kaal hout zouden we met korrel 80 schuren. Schuur het oppervlak altijd tot het mooi egaal is en tot het volledig gematteerd is. We letten altijd op dat we bij het schuren een goede afzuiging hebben of een stofkapje dragen. Na het schuren met de machine schuren we de moeilijk bereikbare plekken met handschuurpapier op. We schuren met de machine nooit langs het glas. Hier schuren we met handschuurpapier om nare krassen te voorkomen. Na het schuren, stoffen we het kozijn af met een stoffertje.
Gronden en kitten
Na het volledig schuren van het kozijn, stippen we de kaal gekomen plekken aan met wat grondverf. We gebruiken hiervoor altijd goede verf van Sikkens. We gronden niet te dik. Na het bijvlekken, plamuren we eventuele gaten en oneffenheden weg. Dit doen we met lakplamuur. Nu schuren we de geplamuurde plekken weer licht op met korrel 180. Na het schuren, kitten we de openstaande verbindingen en naden weer dicht. Dit doen we met acrylaatkit. Voor het gronden, plakken we de ruiten netjes af. Hierdoor kunnen we snel en makkelijk werken. Een nieuwe kwast halen we altijd even over een schuurpapiertje. Dit voorkomt dat er loszittende haren in de verf blijven steken. Nu kunnen we het geheel in de grondverf zetten. De randjes met de kwast, de grote vlakken met de roller. Hierbij letten we op dat we de verf netjes verdelen. Hierdoor voorkomen we zakkers en druipers.
Aflakken en afronden
Na het gronden, gaan we aflakken. Dit doen we op dezelfde manier als het gronden. De randen met de kwast. De grote vlakken met de roller. Hierbij letten we weer op het voorkomen van druipers en zakkers. Voor een extra mooi resultaat strijken we de gerollerde vlakken na met een kwast. Door de zon gaat de tape steeds vaster zitten. We verwijderen daarom na het aflakken zo snel mogelijk de tape. Mocht er toch verf op de ruiten gekomen zijn, dan verwijderen we dit met een glaskrabber.
Wij doen het werk voor jou
Denkt je nu ‘dat laat ik toch liever over aan de professional?’ Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Vraag daarom vrijblijvend een offerte bij ons aan of kijk voor meer informatie over buitenschilderwerk op onze pagina.