Kunststof schilderen, hoe doe je dat?

kunststof schilderen

Stappenplan voor het schilderen van kunststof

Kunststof schilderen, hoe doe je dat? Objecten schilderen met een kunststof ondergrond is tegenwoordig goed mogelijk. Er zijn genoeg producten verkrijgbaar die ervoor zorgen dat kunststof kozijnen makkelijk te schilderen zijn. Erg belangrijk bij het verven van kunststof is het goed opschuren van de ondergrond en het gebruik van een juiste primer voor een optimale hechting. In onderstaand stappenplan leggen wij je graag uit op welke wijze wij kunststof schilderen.

1. Afdekken, afplakken en reinigen

Voordat we beginnen, is het natuurlijk van belang dat we, afhankelijk van het te schilderen object, afdekfolie en afplaktape gebruiken. Daarnaast reinigen we het te schilderen object met water (aangevuld met St. Marc of Universol).

2. Kunststof ondergrond schuren

Nadat de ondergrond is gereinigd, is het van belang dat deze goed en grondig wordt opgeschuurd. We maken hierbij altijd gebruik van een fijne korrel omdat een kunststof ondergrond van nature zeer glad is. Schuren met een fijne korrel geeft hierbij het beste resultaat. Door de vele kleine krasjes heeft de verf de beste hechting. Let op! Schuren met een te grove korrel kan krassen veroorzaken in de toplaag van kunststof. Deze krassen blijven na het schilderen zichtbaar.

kunststof schilderen

3. Reinigen en daarna primer

Na het schuren stoffen we met een stoffertje de ondergrond goed af. Als de ondergrond volledig stofvrij is, brengen we een hechtlaag aan. Dit doen we met een primer die geschikt is voor kunststof. Deze primerkeuze is van groot belang omdat bij een kunststof ondergrond een goede basis moet worden aangebracht. Zo verkrijgen we namelijk een mooi eindresultaat voor een lange periode. Er kan voor gekozen worden om de primer in twee lagen aan te brengen. Waarbij we er altijd zorg voor dragen dat na de eerste laag de ondergrond opnieuw licht opgeschuurd en gereinigd wordt. Wijnands Schilderwerken maakt altijd gebruik van de primerproducten van Sikkens.

4.  Kunststof schilderen met een mooi eindresultaat

Als de hechtlaag goed is opgedroogd kunnen we starten met het verven van de kunststof ondergrond. Doordat we een geschikte primer hebben aangebracht, kunnen we nu met een normale buitenlak de toplagen aanbrengen. Het advies is twee lagen. Na de eerste laag schuren we de ondergrond altijd weer licht op en maken deze ook weer schoon. Zo ontstaat het beste eindresultaat. De hoogglans aflak die we altijd gebruiken is Sikkens Rubbol SB Plus.

Als je het verven van kunststof kozijnen graag uit handen geeft, kan je natuurlijk altijd vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen.