Hoe schilder je nieuw gestuukte muren?

Hoe schilder je nieuw gestuukte muren?

Hoe schilder je nieuw gestuukte muren? Je hebt een nieuw huis of zit midden in een verbouwing en je wilt uw nieuw gestuukte muur schilderen? Hoe je dat het beste voor elkaar krijgt, lees je hieronder. Wil je meer informatie over het laten schilderen van het binnenwerk in jouw huis, bezoek dan ook onze pagina over binnenschilderwerk.

De voorbereiding

Eerst plakken we met schilderstape de kozijnen en de plinten af. Hierdoor werken we makkelijk en snel. Hierna gaan we de nieuw gestuukte muur voorstrijken. Voorstrijken doen we om de ergste zuiging weg te nemen en een goede hechting te creëren voor de latex. Wil je meer weten over het hoe en wat van voorstrijken, dan kan je daar meer over lezen in de blog die we hieraan gewijd hebben. Na het laten drogen van de voorstrijk, kitten we eventuele naden weg en plamuren we oneffenheden weg.

gestuukte muren schilderen

Latexen

Na de voorbereidende werkzaamheden is de muur klaar om gelatext te worden. De randjes met de kwast, de grote vlakken met de roller. De verf moet netjes verdeeld worden, hiermee voorkomen we lelijke verdikkingen. Is de muur glad, dan gebruiken we een normale vachtroller. Heeft de muur echter een structuur, dan is een speciale vachtroller vereist. We verdelen de muur in denkbeeldige vlakken en kleuren ze in met de roller. Dit doen we niet te dik. Zo voorkomen we een lelijk eindresultaat. En als de eerste laag niet genoeg dekt, dan schilderen we een tweede of desnoods een derde laag er overheen. Voor een illustratie van het verven van een nieuw gestuukte muur, kan je onderstaande video bekijken.

Geef het werk uit handen aan de professional

Wil je jouw nieuw gestuukte muur geschilderd hebben? Geef dit dan makkelijk uit handen aan de professional. Zo ben je verzekerd van een goed en duurzaam resultaat en heb je er zelf geen omkijken meer naar. Je kunt altijd vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen.