Hoe kun je de muren van je badkamer schilderen?

badkamer schilderen.

Het stappenplan

Een badkamer schilderen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet wel goed letten op een paar belangrijke punten. Wij hebben daarvoor ons stappenplan voor je inzichtelijk gemaakt. Je kunt het hieronder lezen en ook het filmpje bekijken.

Voorbereiden van de werkplek

Allereerst beginnen we met het voorbereiden van de werkplek. We dekken de vloer en de wanden die niet geschilderd moeten worden af, zodat er geen spetters latex op komen. Voor het afplakken gebruiken we statisch folie. Dit kleeft vanzelf aan de muur en daarom is het makkelijk te gebruiken.

Kitten en eventuele behandeling van schimmel

Na het afplakken, kitten we de naden met acrylaatkit dicht. Eventuele plamuurgaten behandelen we met plamuur. Acrylaatkit strijken we gemakkelijk met een natte vinger weg. Op het plafond in het filmpje hebben we te maken met schimmelvorming. Dit is helaas een veel voorkomend probleem in badkamers. We maken deze plekken zo goed mogelijk schoon met een beetje water en ontvetter. Wij gebruiken hiervoor Universol. Maar ook producten als St. Marc of ammonia zijn hiervoor geschikt. Nu zijn we klaar om te gaan latexen.

Latexen

De randjes doen we met de kwast. De grote vlakken doen we met de roller. Het plafond verdelen we in denkbeeldige vakken. Die kleuren we in met de roller. Badkamers latexen we altijd met speciale latex die geschikt is voor natte ruimtes. Dit soort latex voorkomt schimmelvorming. We gebruiken altijd de goede producten van Sikkens. Na het latexen, verwijderen we de tape en het plastic en ruimen we de werkplek netjes op.

Een badkamer schilderen doen wij graag voor jou

Vindt je het te veel werk om zelf aan de gang te gaan? Dan kan je vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. Wij doen het werk graag en snel voor je, met onze jarenlange expertise. Kijk voor meer informatie op onze pagina over binnenschilderwerk.