Hoe schilder je een plafond?

plafond schilderen

Een plafond voorbereiden

Een plafond schilderen, hoe doe je dat? Ons plan van aanpak kan je hier lezen of zien in het filmpje hieronder. Wij maken altijd gebruik van de kwaliteitsverf van Sikkens.

Eerst plamuren we gaten en scheuren dicht en schuren we deze weer mooi op. Na het schuren en plamuren, kitten we de hoeken en naden dicht. Zo voorkomen we lelijke scheuren. Hoeken en naden kitten we altijd met acrylaatkit. De kit strijken we na met een natte vinger voor een strakke afwerking.

plafond schilderen

Een plafond schilderen

Na het voorbereidende werk gaan we schilderen. We beginnen eerst altijd met de randen. Dit doen we met een kwast. Het is handig om een nieuwe kwast over een schuurpapiertje te halen. Dit voorkomt dat er losse haartjes in de verf terechtkomen. Na het schilderen van de randen met de kwast, kunnen we het vlak gaan inrollen met de roller. Dit doen we met een grote vachtroller op een stok. We verdelen het plafond in denkbeeldige vakken. Deze kleuren we horizontaal en verticaal in met de roller. We strijken nog een keer zachtjes na in dezelfde richting, voor een mooi resultaat. Waarschijnlijk dekt het niet in een keer, breng daarom altijd twee of drie lagen aan.

Houd er rekening mee dat een plafond schilderen vrij zwaar is, omdat je de hele tijd boven je hoofd werkt. Wij kunnen het werk dan ook graag van je overnemen. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan of kijk voor meer informatie op onze pagina over binnenschilderwerk.