Repair Care bij houtrot

Wanneer reparatie?

Houtrotherstel is niet zomaar een aangelegenheid. Het is van groot belang dat dit tijdig wordt opgemerkt en dat de juiste materialen worden gebruikt. Wij maken daarom altijd gebruik van de hoogwaardige vulmiddelen van Repair Care.

Houtrotherstel is nodig wanneer er sprake is van houtrot in uw houtwerk. Bij grote stukken is vaak deelvervanging nodig, maar als de plek te overzien is, kan er gebruik gemaakt worden van een vulmiddel. Vaak is houtrot het gevolg van vocht dat in het hout is getrokken. Zo ontstaan schimmels die op hun beurt het hout aantasten en rot veroorzaken. De meest voorkomende plekken waar houtrot ontstaat, zijn de hoeken van kozijnen of plekken waar de kit heeft losgelaten.

De werkwijze met Repair Care bij houtrot

Om houtrot te behandelen, moet eerst het aangetaste hout verwijderd worden. Dit kan middels wegschuren met behulp van een speciale machine. Beitelen is uit den boze omdat dit de houtstructuur kapot maakt. Het is van belang dat het verwijderen volledig gedaan wordt. Houtrot breidt zich namelijk makkelijk uit onder de verflaag en dat is dus niet altijd even goed te zien op het eerste gezicht. Daarom moet er altijd iets meer weggeschuurd worden dan nodig lijkt. Zo kunnen houtrotuitlopers opgespoord worden.

repair care

repair care

Waarom Repair Care?

Veel mensen maken de fout om te kiezen voor goedkope vulmiddelen. Wat zou het immers uitmaken? Fout gedacht! Het soort vulmiddel maakt ontzettend veel uit. Wij zullen uitleggen waarom dit het geval is. Veel goedkope vulmiddelen trekken vocht aan. Dit zijn vaak polyesterplamuren die na verloop van tijd losknappen door vocht. Dit verergert de houtrotproblemen dan juist.

De voordelen van Repair Care

De vulmiddelen van Repair Care zijn gemaakt van epoxyplamuur. Dit materiaal heeft als groot voordeel dat het geen vocht aantrekt en daarom extreem duurzaam is. Het is een vulmiddel dat houtrot oplost in plaats van verergert. Hiermee ben je dus echt geholpen en kan het schilderwerk weer lang mee. Wil je meer lezen over buitenschilderwerk? Bezoek dan onze pagina.

Heb je ook last van houtrot en wil je dat graag aangepakt hebben? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.