Watergedragen verf de juiste oplossing

watergedragen verf

Watergedragen verf: vroeger en nu

Graag leggen wij je uit waarom wij heel bewust kiezen voor het gebruik van watergedragen verf (ook wel acrylverf genoemd). Er heersen nogal wat misverstanden over de kwaliteit van deze verf en die weerleggen wij graag voor je. Het belangrijkste argument voor Wijnands Schilderwerken om acrylverf te gebruiken heeft alles te maken met milieu en duurzaamheid. Klik op de link en lees meer over onze ideeën met betrekking tot duurzaamheid en schilderen.

Tijdens de introductie van watergedragen verf regende het klachten over de slechte kwaliteit. De verf zou te dun zijn, de glans zou veel minder zijn dan bij terpentineverven en ook zou acrylverf meer houtrot veroorzaken. Deze kwaliteitsproblemen zijn echter absoluut verleden tijd! Watergedragen verven van Sikkens, Sigma en Wijzonol zijn van een zeer hoge kwaliteit en geven een uitstekend resultaat. Daarbij is watergedragen verf geurarm, veel sneller droog en vergeelt deze niet of nauwelijks. Daarom zijn wij vooral voor al jouw binnenschilderwerk een grote voorstander van het gebruik van acrylverf. Sinds 2001 zijn professionele schildersbedrijven overigens verplicht om binnenschilderwerk te schilderen met watergedragen verf.

De voordelen van watergedragen verf

Om nog eens extra te benadrukken dat acrylverf absoluut aan jou hoge eisen kan voldoen, sommen wij graag de voordelen nogmaals voor je op:

  • Watergedragen verf is geurarm en dat is wel zo prettig voor je luchtwegen (zeker binnenshuis)
  • Je hebt een vele kortere droogtijd met acrylverf
  • Het is beter voor mens en milieu en dus veel duurzamer
  • Watergedragen verf vergeelt niet, in tegenstelling tot verven op terpentinebasis
  • Acrylverf hardt sneller door

Watergedragen verf

Waar moet je op letten

Natuurlijk heeft watergedragen verf ook een aantal aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat de ondergrond goed voorbehandeld is, omdat watergedragen verf minder dekkend is. Door de ondergrond goed te schuren en een grondlaag aan te brengen, wordt dit probleem opgelost. Daarnaast is het zaak dat er gebruik wordt gemaakt van het juiste materiaal. Om een optimaal resultaat te verkrijgen, gebruiken we kwasten en rollers die geschikt zijn voor acrylverf. Als je zelf wilt gaan schilderen, vraag hier dan naar bij een speciaalzaak.

Wijnands Schilderwerken: voor al jouw milieubewuste schildersklussen

Natuurlijk ondersteunen wij je ook graag bij de realisatie van jouw schilderklussen. Wij zijn een erkend schildersbedrijf en al jaren onderdeel van Sikkens Quality Painters. Deze groep schilders wordt geselecteerd op basis van kwaliteit en deskundigheid en is vooruitstrevend in het uitvoeren van duurzame schilderswerkzaamheden. Neem bij interesse eens contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wijnands Schilderwerken werkt meestal met de producten van Sikkens.