Frans van Mierisstraat

Voegwerk

Gevelreiniging Amsterdam

Is je huis toe aan een gevelreiniging? Daarvoor ben je bij ons aan het goede adres. Ons hart ligt bij de prachtige Amsterdamse grachtenpanden en hun karakteristieke gevels. Als toonaangevend schildersbedrijf weten we als geen ander wat de waarde is van die karakteristieke uitstraling. En waarom die waarde behouden moet blijven. En ook hoe die behouden blijft. Onze vakmensen hebben al jaren ervaring in het schoonmaken van authentieke gevels. Met uitstekende service, uitgebreide garantievoorwaarden en kraakheldere communicatie staan we voor je klaar.

Gevelreiniging door vakmensen

Heb je last van een vervuilde of aangetaste buitenmuur? Of ziet hij er gewoon niet meer zo mooi uit? Met onze gevelreiniging ben je verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Kwaliteit, zoals je het verwacht. We brengen een pand terug in de origineel lijkende staat. Maar dan met brandschone gevels. Tegelijkertijd zorgen we voor vernieuwde bescherming en pakken we, indien nodig, het voegwerk aan. Voor een extra mooie uitstraling reinigen wij gevels door middel van zandstraling of hogedruk. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Want we vertellen je graag wat we voor je kunnen betekenen.

Waarom gevelreiniging?

Vervuilde gevels zijn niet alleen esthetisch onverantwoord, maar kan ook kwalijke gevolgen hebben voor de onderhoudsstaat van je huis. Een gevel kan door veel verschillende factoren vervuild raken. Denk bijvoorbeeld aan schimmel- en zoutuitslag. Algen en mossen houden vocht vast en kruipen zo steeds verder het metselwerk in – soms zelfs tot aan de binnenkant van je huis. Hierdoor kan er bij kou vorstschade ontstaan. Om schade (en dus kosten) te voorkomen, is gevelreiniging op zijn tijd noodzakelijk. En het is natuurlijk erg fijn als jouw woning weer de blikvanger van de straat is.

Bekijk hieronder projecten van prachtige panden waarvan we de gevels vakkundig hebben gereinigd.

Gevelreiniging door zandstralen

Een manier van gevelreiniging is zandstralen. Ook wel bekend als torbostralen. Een lichte vorm van zandstraling, die minder schadelijk voor je gevel is dan normale zandstraling. Bij deze gevelreinigingstechniek spuiten we een mix van water en straalmiddel tegen de gevel. De hoeveelheid en druk stellen we handmatig in, afhankelijk van de kwetsbaarheid van het te behandelen steen. Voor monumentale panden een ideale gevelreinigingsmethode dus, omdat er rekening gehouden kan worden met de kwetsbaarheid van de verouderde stenen. Een blijvende authentieke uitstralend is gegarandeerd.

Gevelreiniging door hogedruk

De mildste manier van gevelreiniging doen we met de hogedrukspuit. Warm water spuiten we onder hoge druk op de gevel. Deze techniek gebruiken we voor het verwijderen van mos en vuil, rookaanslag of graffiti op buitenmuren. Er komen dus geen chemische middelen aan te pas. Daarom is deze gevelreinigingsmethode bij uitstek geschikt voor monumentale panden met hun poreuzere, kwetsbare stenen.

Gevel impregneren

Voorkomen is beter dan genezen. Cliché, maar waar. Het aanpakken van gevorderde vochtproblemen kan zeer omvangrijk zijn, terwijl het voorkomen ervan relatief eenvoudig is. De oplossing? Het impregneren van de buitengevel met een waterafstotend middel. Ofwel: hydrofoberen. Het impregneren van de buitenmuren doen we met Sikkens Alpha Si. Een kleurloos, watergedragen impregneermiddel dat kan worden toegepast op droge én vochtige muren.

Voor het impregneren inspecteren we de gevel uiterst zorgvuldig op scheuren en barsten. Eventuele beschadigingen in het voegwerk restaureren we vakkundig. Na het aanbrengen van het impregneermiddel trekt het in de muur. Overige gaten en kieren worden gedicht. Zo waarborgen we de beste kwaliteit. Duurzame kwaliteit. Want de muur wordt niet alleen vochtafstotend, maar ook beschermd tegen mossen, algen en zoutuitslag.

Hoe wij werken

Wat wij onder service verstaan? Heldere communicatie, transparantie en de tijd nemen. Voor jou en voor de klus. Bovendien nemen we de tijd om de klus uitvoerig met je door te nemen. Op voorhand. In gewoon heldere taal. Een eerlijk en inzichtelijk verhaal. Hierin nemen we ons vakkundige advies graag mee. Onze vakmensen hebben al jaren ervaring in het schoonmaken van authentieke Amsterdamse gevels. Wij zullen je altijd adviseren over de juiste manier van de behandeling van het steen. Ook vragen wij, indien nodig, vergunningen voor je aan. Weten wat we voor jouw gevel(s) kunnen betekenen? Dan kun je hier een offerte aanvragen.

Klant ervaringen

 • 9

  Lonneke uit Amsterdam

  Het team stond ons netjes en professioneel te woord. Opdracht is voor de afgesproken deadline af gemaakt en twee kleine "puntjes op de i" zijn ook volgens afspraak op een later tijdstip nog keurig afgewerkt. Erg tevreden met het team!

 • 10

  Herman uit Amsterdam

  Wijnands heeft uitstekend werk geleverd. Alles wordt vakkundig en erg netjes gedaan. We hebben gedurende de anderhalve week dat ze bezig waren geen enkele last van ze ondervonden. Zeer zeker aan te raden

 • 10

  Martijn uit Amsterdam

  Team is meedenkend, probleemoplossend en klantgericht. Was ook geen moeite om extra kleine puntjes meteen mee te nemen. Zou Wijnands een volgende keer zeker opnieuw uitnodigen.

+31 20 - 78 56 770