Timmerwerk

Houten kozijnen Amsterdam

Zoek je een uitmuntend en betrouwbaar bedrijf in Amsterdam voor het maken en plaatsen van houten kozijnen? Daarvoor moet je bij Wijnands zijn. Wij hebben een passie voor authentieke Amsterdamse panden en zijn hier dan ook in gespecialiseerd. Bij Wijnands weten we als geen ander hoe belangrijk het is om de authentieke uitstraling van je pand te behouden. Wij combineren vakwerk met heldere communicatie, uitgebreide garanties en een uitstekende service. Dat is waar Wijnands voor staat.

Maatwerk kozijnen in Amsterdam

Wijnands is al jarenlang een toonaangevend bedrijf op het gebied van het maken en plaatsen van houten kozijnen in Amsterdam. Wij brengen je pand terug in originele staat, maar zorgen wel voor vernieuwde bescherming. Het vakkundig repareren, restaureren en schilderen van Amsterdamse panden is ons specialisme. Van stijlvolle moderne woningen tot aan authentieke grachtenpanden en herenhuizen. Al onze kozijnen worden gemaakt in eigen werkplaats. Zo kunnen wij kwaliteit en snelle plaatsing garanderen.

Specialist in houten kozijnen

Bij Wijnands snappen we de waarde van authentieke houten kozijnen, en waarom die in de originele staat vervangen moeten worden. Kozijnen bepalen tenslotte de uitstraling van je pand. Door onze jarenlange ervaring en bijbehorende kennis gebruiken wij altijd de juiste materialen. Wij maken authentieke kozijnen, lijstwerk, raamdelen en andere profielen op basis van de huidige staat. Zo kunnen we jouw pand in ere herstellen en de authenticiteit waarborgen. Wij nemen de tijd voor al onze projecten. Zo zorgen wij ervoor dat de kozijnen bij je pand én wensen passen.

De levensduur

Houten kozijnen hebben een lange levensduur. Ze gaan meer dan 50 jaar mee. De levensduur hangt natuurlijk wel samen met periodieke onderhoudswerkzaamheden en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Na al deze jaren zal het toch eens voorkomen dat de kozijnen aan vervanging toe zijn. Wacht hier niet te lang mee. Wanneer houten kozijnen niet tijdig vervangen worden, kan dit zorgen voor tocht en lekkage in huis. Dit komt de energierekening en het leefklimaat niet ten goede.

Soorten kozijnen

Wanneer je de kozijnen of ramen van je pand wil laten vervangen, zijn er vele mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor naar binnendraaiende ramen, naar buiten draaiende ramen, kantel kiep ramen en schuiframen. Bijbehorend aan deze verschillende soorten kozijnen zijn ook de diverse voor- en nadelen.

Met behulp van onze kennis helpen wij jou de juiste keuze te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw pand? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Garantievoorwaarden

Door onze jarenlange ervaring en het vertrouwen in de excellente materialen die wij gebruiken, bieden wij uitstekende garantievoorwaarden aan. Op onze houten kozijnen krijg je namelijk 5 jaar garantie. Zo verzekeren we jou van de kwaliteit die we leveren. Dat is waar Wijnands voor staat.

Ervaringen van onze klanten

 • 8

  Barbara uit Amsterdam

  Onze ervaring met de schilders van Wijnands is heel erg goed. Het zijn echte vakmannen en de communicatie verliep ook goed. Wij hebben met de VVE het buitenschilderwerk van het hele pand laten doen, zowel voor als achter. Het eindresultaat is mooier dan we hadden durven hopen. We zijn er allemaal heel erg blij mee!

 • 10

  Inge uit Amsterdam

  Het schilderwerk is uitstekend uitgevoerd. Maar ook alle andere zaken zijn in orde: uitgebreide offerte, overleg, het regelen van steigers etc. Wij hebben gezien dat er zorgvuldig wordt gewerkt en afspraken worden nagekomen.

 • 8

  W van Ipenburg uit Amsterdam

  Twee vakmensen hebben de schilder en timmerklus prima gedaan. De samenwerking tussen dit team met ondergetekende was uitstekend.

+31 20 - 78 56 770