Timmerwerk

Timmerwerk Amsterdam

Je zoekt een buitengewoon vakbekwame timmerman in Amsterdam? Ook daarvoor moet je bij Wijnands zijn. Ons specialisme gaat veel verder dan enkel traditioneel schilderwerk. Door onze passie voor oude panden - en de stad Amsterdam - zijn wij gespecialiseerd in het timmerwerk van authentieke panden. Wij moderniseren met volledig behoud van karakter. Van de kleinste houtwerk reparaties tot volledige gevelrestauraties. Met uitstekende service, uitgebreide garanties en heldere communicatie staan we je graag ten dienste.

Timmerwerkzaamheden

Al jarenlang zijn wij een toonaangevend bedrijf in het uitvoeren van timmerwerk in Amsterdam. We brengen met ons timmerwerk een pand terug in de origineel lijkende staat en zorgen tegelijkertijd voor vernieuwde bescherming. Van de allernieuwste woningen tot aan karakteristieke grachtenpanden en jaren dertig woningen. Met een breed dienstenpalet staan we voor je klaar. Waaronder houtrotreparatie, deelvervanging, vernieuwing en modernisering. We garanderen de allerbeste kwaliteit timmerwerk. Gecombineerd met ons hoogwaardige schilderwerk, ben jij verzekerd van een perfect eindresultaat. Of jouw pand nu oud of nieuw is, wij leveren altijd timmerwerk in de stijl dat past bij jouw huis. Alsof het altijd al zo is geweest. Maar dan in perfecte staat.

Specialist in authentiek timmerwerk

Wij snappen de waarde van authentiek houtwerk. En waarom die behouden moet blijven. En ook hóe we dat moeten doen met vakkundig timmerwerk. We hebben ons in de loop der jaren gespecialiseerd in restauratie en vernieuwing van authentieke panden. Met de monumentenstad Amsterdam als werktuin en een samenwerking met een computergestuurde timmerfabriek, kunnen we alle specialistische timmerwerkzaamheden uitvoeren. Volledige authenticiteit gegarandeerd.

Nieuwsgierig? Bekijk hieronder resultaten van onze timmerwerkzaamheden.

Van reparatie tot restauratie

Reparatie en deelvervanging

Het repareren van windscheuren, gebarsten onderdorpels of kozijnen doen wij met het zeer duurzame epoxyvulmiddel van Repair Care. Als reparatie niet meer mogelijk is, maar de houten onderdelen nog niet aan vervanging toe zijn, voeren we deelvervanging uit.

Vervanging en modernisering

Wij staan voor restauraties waarbij alle authentieke elementen behouden blijven, maar wel meer leefgemak opleveren. Minder vocht, een betere isolatie en betere kwaliteit in het algemeen. Zodat het houtwerk weer levenslang mee kan gaan. Wij ontzorgen jou hierin volledig. Van het inmeten tot het plaatsen van alle soorten houten gevelelementen. Met ons timmerwerk vernieuwen we panden zonder dat de charme van de traditionele elementen verloren gaat. Denk aan:

 • Stolpdeuren en stolpramen
 • Kantelkiepramen plaatsen
 • Balustrades vervangen
 • Van enkel naar dubbel glas
 • Vervangen van dak en sierlijsten

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Service

De kwaliteit van het timmerwerk is onlosmakelijk verbonden met de ervaren service. Heldere communicatie vinden we dan ook heel belangrijk. Voor, tijdens en na het project. De voorman op het project ondersteunt je op alle mogelijke manieren bij vragen, maar ook vanuit kantoor staan wij altijd voor je klaar. Gedurende de gehele klus zijn wij jouw aanspreekpunt. We houden zicht op het werk. Korte lijnen en een eerlijk en inzichtelijk verhaal. Wel zo prettig.

Garantie op het timmerwerk

Wij zijn zeker van de kwaliteit die we leveren. Met onze vakkundige timmerwerk staan we garant voor duurzame kwaliteit. We bieden 5 jaar garantie op de uitgevoerde timmerwerkzaamheden en het schilderwerk. Zo ben jij ook verzekerd van de allerbeste kwaliteit.

Klant ervaringen

 • 9

  Lonneke uit Amsterdam

  Het team stond ons netjes en professioneel te woord. Opdracht is voor de afgesproken deadline af gemaakt en twee kleine "puntjes op de i" zijn ook volgens afspraak op een later tijdstip nog keurig afgewerkt. Erg tevreden met het team!

 • 10

  Herman uit Amsterdam

  Wijnands heeft uitstekend werk geleverd. Alles wordt vakkundig en erg netjes gedaan. We hebben gedurende de anderhalve week dat ze bezig waren geen enkele last van ze ondervonden. Zeer zeker aan te raden

 • 10

  Martijn uit Amsterdam

  Team is meedenkend, probleemoplossend en klantgericht. Was ook geen moeite om extra kleine puntjes meteen mee te nemen. Zou Wijnands een volgende keer zeker opnieuw uitnodigen.

+31 20 - 78 56 770