Gevel impregneren

Wanneer uw huis ouder wordt zullen er meer gaten en kieren in het voegwerk komen. Hierdoor kan vochtdoorslag ontstaan. Dit is in principe een normale ouderdomskwaal, maar kan grote gevolgen hebben. Let dus goed op de staat van uw gevel. Het voorkomen van deze problemen is relatief eenvoudig. Na het laten bestralen van uw gevel laat u deze impregneren, of hydrofoberen. Op deze manier wordt uw gevel waterafstotend en voorkomt u schade aan binnen en buitenkant van de gevel.

Voorkomen is beter dan genezen

Het aanpakken van gevorderde vochtproblemen kan zeer omvangrijk zijn, terwijl het voorkomen ervan relatief eenvoudig is. Het impregneren van de buitengevel is een makkelijke oplossing tegen toekomstig leed. Het product dat wij hiervoor gebruiken Sikkens Alpha Si. Dit is een kleurloos, watergedragen impregneermiddel dat kan worden toegepast op droge én vochtige muren. Het impregneermiddel trekt in de muur waardoor gaten en kieren worden gedicht. De muur zal niet alleen vochtafstotend worden maar zal ook beschermd worden tegen mossen en algen. De kans op zoutuitslag en vorstschade aan de gevel wordt hierdoor ook enorm verminderd.

Voorbereiding gevel impregneren

Voor het impregneren kijken we de gevel na op scheuren en barsten. De scheuren in het voegwerk zullen gerestaureerd moeten worden om de kwaliteit van de gevel te kunnen waarborgen. Voor een mooie uitstraling raden we aan de gevel vooraf te laten reinigen door middel van zandstraling of hogedruk.

 

10 8,8 219