Jouw badkamer verven, hoe doen wij dat?

badkamer verven

Een badkamer verven, de juiste verf is de eerste stap

Een badkamer verven, hoe doen wij dat? Is jouw badkamer toe aan een opknapbeurt en ben je van plan om je badkamer te (laten) verven? Dan moet je dit artikel beslist lezen. Wij vertellen je graag hoe wij te werk gaan om badkamers te voorzien van de gewenste kleur en op de juiste wijze.

Om een badkamer te voorzien van een verflaag met hoge kwaliteit is het van groot belang dat we de juiste verf gebruiken. De badkamer is een van de meest vochtige ruimtes in een woning en heeft daarom speciale aandacht nodig als het gaat om verven. De juiste verf moet in ieder geval schimmelwerend zijn. Vochtige ruimtes zijn nu eenmaal gevoelig voor schimmels en die wil natuurlijk niemand in de badkamer aantreffen. Daarom gebruiken we altijd schimmelwerende latex. Zo voorkomen we een hoop ellende die met schimmelvorming gepaard gaat. Daarnaast zorgt vocht ervoor dat schilderwerk snel afbladdert. Ook dit willen we te allen tijde voorkomen. Wijnands Schilderwerken maakt onder meer gebruik van Sikkens Alpha Humitex SF om badkamers te schilderen. Deze latex is een watergedragen schrobvaste waterdamp doorlatende gladde muurverf.

badkamer verven

Hoe gaan we te werk?

Voordat we beginnen met het schilderen van de badkamer, dienen de muren en plafonds goed schoongemaakt te worden met warm water en een beetje ontvetter (St. Marc of Universol) om eventuele bestaande schimmelsporen te verwijderen. Twee lagen zijn meestal voldoende om een mooi, mat en egaal resultaat te krijgen. Na het schoonmaken brengen we de eerste laag aan met een kwast en roller. Voordat we de tweede laag opbrengen, laten we de eerste laag voldoende drogen. Daarna brengen we de tweede laag aan. Op deze manier krijgen we het gewenste resultaat en is de badkamer weer bestand tegen schimmelvorming.

Speelse variant: de betonlook

Vind je normale muurverf saai? Dan hebben wij een mooi alternatief voor jou: de betonlook. Dit is een mineraalverf die met een speciale spateltechniek op de muur aangebracht wordt. Zo krijgt het een zachte betonlook die je badkamer net die extra luxueuze touch geeft. Kijk voor meer informatie op onze pagina. LET OP: Dit is niet te gebruiken in een natte cel.

De voordelen van een geverfde badkamer

De keuze om een badkamer te verven heeft absoluut een aantal voordelen:

  • De verf is eenvoudig schoon te houden
  • Eventuele vlekken zijn simpel te reinigen met een vochtige doek
  • De keuze om je badkamer te verven is prijstechnisch een stuk voordeliger dan het betegelen van je badkamer
  • Wil je een andere kleur dan is dat natuurlijk snel geregeld

Ben je al warm geworden voor een geschilderde badkamer? Vraag dan eens vrijblijvend een offerte aan. Wij informeren je graag over alle mogelijkheden.