Kalkverf aanbrengen doe je zo

kalkverf aanbrengen

Eenvoudig kalkverf aanbrengen: voorbereiding

Kalkverf heeft een heel andere uitstraling dan normale muurverf. Het kan op veel verschillende manieren aangebracht worden, waardoor veel verschillende effecten gecreëerd kunnen worden. Ook geeft deze verf een interessant effect doordat het verschillende kleurnuances vertoont. Wij leggen graag onze werkwijze aan je uit. Hierbij maken wij vaak gebruik van kalkverf van Pure & Original.

 

Allereerst beginnen we met het voorbereiden van de werkplek. We dekken de vloer af en halen de stopcontacten van de muur. Hierna plakken we de randjes af met geschikte tape. Dit doen we om een strak resultaat te krijgen. Eventuele gaten en scheuren plamuren we netjes dicht. Als eerste laag brengen we een primer aan. Dit neemt de zuigende kracht van de ondergrond weg en hierdoor ontstaat een mooi resultaat. De primer kun met maximaal 10% water verdund worden. Het is zaak ervoor te zorgen dat deze goed smeerbaar is. Na het voorbereiden van de primer brengen we deze met een kwast op langs de randjes. Het grote vlak vullen we in met een roller. Hiervoor gebruiken we een roller die geschikt is voor muren. Eenmaal klaar met het opbrengen van de primer, gieten we de overgebleven primer terug in de pot en spoelen we het gereedschap met water af.

kalkverf aanbrengen

Eenvoudig kalkverf aanbrengen: twee lagen

Na het voorbereiden van de muur en het opbrengen van de primer kan de eerste kalkverflaag aangebracht worden. We verdunnen de kalkverf tot het ongeveer even dik is als magere yoghurt. Dit is tussen de 20 en 50% water. Het is belangrijk om zonder pauze in verticale banen van ongeveer 50 centimeter breed door te schilderen om te voorkomen dat aanzetten van de kwast zichtbaar worden. Als we horizontaal schilderen, bijvoorbeeld langs de plint of het plafond, is het belangrijk om dit meteen verticaal uit te strijken, voordat het droog is. De laatste laag brengen we hetzelfde op als de eerste laag: met de blokkwast in verticale banen. Het aanbrengen van deze laag is een stuk zwaarder dan de eerste laag. Ook nu moet er gelet worden op het voorkomen van zichtbare kwastaanzetten. Na het schilderen verwijderen we zo snel mogelijk de tape en maken we het gereedschap schoon met water. De kalkverf is een stuk donkerder tijdens het aanbrengen, dan wanneer die opdroogt.

Kalkverf op jouw muur

Wil je ook graag een unieke sfeer creëren in jouw huis? Dat realiseren wij graag voor je met kalkverf. Er zijn echter nog meer mooie wandafwerkingen mogelijk, zoals de betonlook of kalei. Kijk op onze pagina voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.