Kalkverf met karakter

Kalkverf met karakter

Een eeuwenoud product in een nieuw jasje

Kalkverf met karakter op je muren geeft een karakteristieke en warme sfeer in huis. Kalfverf geeft een verweerde, doorleefde look, en heeft een bijzonder matte uitstraling. Door verschillende lagen van deze verfsoort aan te brengen, ontstaan er mooie kleurnuances en schakeringen. Na verloop van tijd zal het resultaat zich ontwikkelen en alleen nog maar mooier en natuurlijker worden. Kalkverf geeft je huis karakter.

Het principe van kalkverf bestaat al erg lang. Men gebruikte vroeger een mengsel van kalk en water, eventueel versterkt met zand of cement, om de muren van stallen te schilderen. Tegenwoordig is kalkverf uiteraard veel verder ontwikkeld: het productieproces is door de jaren heen verfijnd, waardoor de verf nu voor binnenwanden geschikt is geworden zonder af te geven. Ook is er inmiddels een zeer ruime keuze aan kleursoorten. Kalkverf wordt alleen vervaardigd in kleuren die gebaseerd zijn op natuurlijke pigmenten die goed te combineren zijn met gebluste kalk. Het merk Pure & Original heeft een ruim assortiment aan kleuren op basis van gebluste kalk en natuurlijke pigmenten. Bohemian, Barbados Blue en Clear Amber zijn slechts drie van de meer dan honderd kleuren.

Kalkverf met karakter

 

Belangrijke voordelen van kalkverf

Naast het feit dat zij zeer milieuvriendelijk is, zorgt verf op basis van kalk ook voor een unieke uitstraling van je huis. Door meerdere lagen te combineren ontstaat er een prachtig genuanceerd kleureffect. Daarnaast zijn er ook talrijke praktische voordelen. Omdat kalkverf, in tegenstelling tot synthetische verf, geen afsluitend laagje op de muur maakt, kan de muur als het ware ‘vrij ademen’. Hierdoor kan het vocht in de muur gewoon verdampen, met als resultaat dat schimmelvorming niet snel optreedt. Dit ‘ademende’ karakter kan ook een voordeel zijn voor wie de muren van een nieuwbouwhuis direct wil schilderen: met gewone verf is het beter om minimaal een winter te wachten voor je met verf aan de slag gaat. Een ander voordeel is dat kalkverf brandvertragend werkt. Het is dus een uitstekende optie voor een brandveilige woning. Tot slot heeft een verf op basis van gebluste kalk een hoge dekkingskracht. Een groot voordeel wanneer je voor een resultaat gaat dat zowel dekkend als geschakeerd is.