Nieuwe kozijnen plaatsen

nieuwe kozijnen

Nieuwe kozijnen voor een betere isolatie

Houten kozijnen zijn ontzettend mooi, maar als het onderhoud verwaarloosd wordt, zijn ze helaas wel vatbaar voor houtrot. Daarnaast is er vaak sprake van enkel glas in oude kozijnen, wat zorgt voor een slechte isolatie. Is een van deze twee zaken bij jouw kozijnen aan de hand, dan heb je een goede reden om nieuwe kozijnen te laten plaatsen.

Een goede isolatie is een groot voordeel voor geluidsdichtheid en voor het binnenhouden van warmte tijdens de koude dagen en vice versa. Daarnaast is dubbel glas van belang voor een goede vochthuishouding in huis. Als er te veel vocht binnenkomt, ontstaat er namelijk makkelijk schimmel in huis met de vervelende gevolgen van dien. Zo kan dit er op zijn beurt weer voor zorgen dat het schilderwerk gaat bladderen en dan kan al het binnenwerk opnieuw gedaan worden.

Uitstraling

Om de charme van je huis te behouden of te vermeerderen, is de keuze voor houten kozijnen altijd de goede optie. Hout is tijdloos en klassiek en past bij alle bouwstijlen. En als je het schilderwerk goed bijhoudt, kunnen ze een leven lang mee.

nieuwe kozijnen

Kantel-kiepramen

Ook kan er gekozen worden voor kantel-kiepramen, ofwel draai-kiepramen. Deze hebben een ontzettend goede isolatie, maar zijn ook heel handig in gebruik omdat ze een stukje gekanteld kunnen worden en zo makkelijk het huis ventileren zonder dat u bang hoeft te zijn voor inbraak. Daarnaast draaien ze naar binnen in de verticale draaistand, wat maakt dat ze gemakkelijk van binnenuit te wassen zijn. Lees meer over Kantel-kiep en timmerwerk.

Contact

Bent je toe aan nieuwe kozijnen in het huis, dan kan je die bij ons bestellen. Wij verzorgen dat ze geplaatst en geschilderd worden. Zo heb je er geen omkijken meer naar.

Als je wilt weten wat in jouw huis de mogelijkheden zijn, bel gerust of vul het contactformulier in. Wij voorzien je graag van advies.