Krijtverf gebruiken in je interieur

Krijtverf gebruiken

Voordelen van krijtverf gebruiken

Het gebruik van krijtverf geeft jouw huis een natuurlijke en warme uitstraling. Het resultaat is veel matter dan bij synthetische verf en geeft rust, warmte en balans. Deze authentieke verfsoort past niet alleen goed bij een klassiek interieur, zij combineert ook uitstekend met een modernere omgeving. Daarom gebruiken wij graag krijtverf.

Door haar poederachtige, fluweelzachte én matte uitstraling is krijtverf een populaire keuze bij onze klanten. De Classico krijtverf van Pure & Original is vervaardigd op basis van 100% natuurlijke pigmenten, waardoor deze verfsoort niet alleen goed is voor jouw muur, maar ook voor het milieu. Krijtverf kan uitstekend op diverse ondergronden gebruikt worden, waaronder hout, terracotta, steen, behang en aluminium. Krijtverf  is ook te gebruiken voor het verven van bijvoorbeeld meubelstukken. Binnenshuis is het ook een geschikte verfsoort voor badkamers en keukens: verf op basis van krijt zorgt er namelijk voor dat de muur kan ‘ademen’, zodat het vocht gemakkelijk uit de muur kan komen. Hierdoor hebben schimmels minder kans. Wanneer het oppervlak van de muur rechtstreeks in contact komt met water, is het raadzaam om een Pure & Original Dead Flat Eco Sealer toe te passen. Krijtverf combineert ook erg goed met onze andere wandafwerkingen.

 

Krijtverf gebruiken

Overeenkomsten en verschillen met kalkverf

Net als kalkverf is krijtverf geheel op basis van natuurlijke pigmenten, waar respectievelijk kalk en krijt mee worden vermengd. Beide verfsoorten leveren een mooi mat resultaat, en dragen bij aan een zeer natuurlijke en authentieke uitstraling van jouw woning. Een duidelijk verschil is dat krijtverf zorgt voor een effen en egaal resultaat, terwijl kalkverf juist veel kleurnuances en schakeringen geeft. Daarnaast kun je een muur waar krijtverf op zit gemakkelijker overschilderen dan een muur waar een kalkverflaag op zit.

Méér dan alleen maar wit

Hoewel de meeste mensen krijtverf zullen associëren met de kleur wit, is de Classico verf van Pure & Original verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Binnen de basiskleuren wit, beige, geel/bruin, rood/bruin, groen, blauw en grijs zijn meer dan twintig schakeringen verkrijgbaar. Daarnaast zijn er seizoenskleuren, waaronder Soft Greek, Havana Yellow en Burned Sand. Doormiddel van een kleurenkaart kun je goed zien hoe de verfkleur in het licht van jouw woning tot zijn recht komt.

Neem bij vragen gerust contact met ons op.